13
mrt
'21
'Get Active' hardlopen en fietsen voor jongeren van 13 t/m 17 jaar met Welzijnskwartier.
Geschreven door Welzijnskwartier

'Week van het geld' bij jongerenwerk gemeente Noordwijk.

Weet jij wat je allemaal moet regelen als je 18 wordt? Doe jij elk jaar aangifte inkomstenbelasting of ben je op zoek naar een bijbaan? Koop je liever drie goedkope truien of een trui van een goed merk? Het jongerenwerk gemeente Noordwijk van Welzijnskwartier sluit dit jaar aan bij de week van het geld (22 tot 26 maart) met een activiteitenprogramma voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar...

Wij willen jongeren die voor lastige financiële keuzes staan, laten zien welke opties er allemaal zijn en bij wie je terecht kunt met vragen. In de week van het geld wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als verzekeringen, schulden, leningen, solliciteren, geldezels, sparen en budgetteren.

Handige tips en interactieve activiteiten waar je echt wat aan hebt.
De activiteiten variëren per leeftijd van een zakgeldquiz en jongerenmonopoly tot een chatloket waar jongeren vragen kunnen stellen over onderwerpen als DUO, (zorg)verzekeringen en sparen. Voor jongeren die zich te rijk gerekend hebben, hebben wij sollicitatietips verzameld bij de lokale Hoogvliet en Dirk supermarkt.

Jongeren die al een (bij)baan hebben, kunnen met de ‘Geld(t) dit ook voor jou’ checklist controleren of zij krijgen waar zij recht op hebben en nagaan of bijvoorbeeld de loonheffingskorting bij de juiste werkgever aan staat.

Quiz: hoe word ik rijk?
Wij sluiten de week van het geld af met een ‘Hoe word ik rijk’ livestream waarbij jongeren vanaf 16 jaar hun kennis over geld kunnen testen. Wie de meeste vragen over abonnementen, toeslagen, bankrekeningfraude, leningen, incasso's en achteraf betalen goed kan beantwoorden, wint € 75,- kleedgeld, tickets voor het Tikibad of een lekkere taart.

De activiteiten worden georganiseerd vanuit jongerencentrum The Base in Noordwijk en zijn digitaal te volgen via insta@jongerenwerknoordwijk of twitch.tv/ojcteylingen.

Voor het aanmelden van activiteiten kun je terecht bij Manouk met een appje naar 06-82541954 of met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor andere handige tips en activiteiten kun je terecht op www.weekvanhetgeld.nl