09
mrt
'21
'Bollenstreek Bloemenroute' de fietsroute langs de bloembollenvelden.
Geschreven door Bron: www.bollenstreek.nl

'Bollenstreek Bloemenroute' de fietsroute langs de bloembollenvelden.

Iedereen kan de veelzijdigheid van de Bollenstreek ontdekken met de 'Bollenstreek Bloemenroute'. De fietsroute van 35 kilometer laat je het hele jaar genieten van het strand, het uitgestrekte duingebied en uiteraard fiets je in de lente langs de schitterende bloembollenvelden. De Bollenstreek is wereldberoemd om deze bollenvelden die elk voorjaar bloeien met bloemen zoals de tulp, de narcis en de hyacint....

Bloemenpark Keukenhof ligt o.a. ook langs de Bloemenroute. De Bloemenroute is niet alleen in het voorjaar te fietsen, want ook in de zomer bloeien er in de Bollenstreek schitterende bloemen. Vanaf half augustus t/m half oktober bloeien de Dahlia’s op de velden en in verschillende showtuinen langs de Bloemenroute.

Routebeschrijving + download
De Bloemenroute maakt gebruik van het handige fietsknooppuntensysteem. Hiermee fiets je eenvoudig van knooppunt naar knooppunt. De routebeschrijving is gratis te downloaden (klik hier) of gelijk uit te printen. Zo heb je altijd de knooppunten bij de hand.

Startpunten fietsroute & parkeren
Deze Bollenstreek fietsroute is een rondje en kan op elk knooppunt gestart worden. Je start-locatie is afhankelijk of je fietst op je eigen fiets of een fiets wil huren. In Noordwijkerhout is dat mogelijk bij Rent a Bike van Dam.

Voor meer informatie klik hier voor de website van de Bollenstreek.