Datum: 14-04-2021 - 16:02

07
mrt
'21
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Na ruim 100 jaar café De Zwaan onverwacht dicht. (interview Piet Brama)

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON.

Het tweede deel van 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws heeft een heel ander onderwerp als het eerste, maar het item werd wel uitgebreid vermeld in de Leidse Courant van 13 januari 1976. 'Onverwacht dicht na ruim honderd jaar. Noordwijkerhout moet het voortaan zonder café De Zwaan stellen.' In die tijd het gesprek van de dag in ons durrepie en daarmee spraakmakend nieuws.

De verslaggever van de krant had een interview met de eigenaar en kastelein Piet Brama, die het hoog tijd vond om te stoppen nu hij bijna 70 werd. En omdat hij geen opvolger had heeft hij tot teleurstelling van veel gasten, zijn café en de achtergelegen 'zaal Brama' begin 1976 voorgoed dicht gedaan. U kunt het artikel met het interview hieronder lezen en een aantal foto's in de fotogalerij bekijken.

1-'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.

Bron: Leidse Courant. Foto's PR