Datum: 06-06-2023 - 11:41
06
mrt
'21
Noordwijk(erhout) slaat 14 maart klimaatalarm.
Geschreven door Maaike Oude Veldhuis / Klimaatalarm
Foto's Redactie BON

Noordwijk(erhout) slaat 14 maart klimaatalarm.

Zondag 14 maart, drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de Klimaatcoalitie van Noordwijk doet mee en kerken luiden om 15.00 uur hun klokken. “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven...

niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in heel Nederland, ook op het Noordwijkse strand, op 14 maart om 15:00 uur Klimaatalarm", zegt Maaike Oude Veldhuis, student culturele antropologie uit Noordwijkerhout. 

'Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid'
Tijdens de manifestatie in Noordwijk staan we vanaf 14.00 uur op het strand van Noordwijk (strandafgang 21) stil voor het klimaat. Met de deelnemers schrijven we onze klimaatoproep in het zand en filmen dit met een drone.

Veiligheid staat voorop, we houden ons in overleg met gemeenten aan de corona-maatregelen. We roepen alle inwoners van Noordwijk op zich aan te melden. Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen.

En via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kan je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. Alleen samen krijgen we de klimaatcrisis er onder.

Kom zondag 14 maart naar het Noordwijkse strand met mondkapje, hark en fluit, toeter of bel. Meld je eerst aan ivm met maximum aantal deelnemers via www.klimaatmars2021.nl.

Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen.

Het Klimaatalarm is de eerste stap. 'Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van Noordwijk nog van zich horen!'

Facebook https://www.facebook.com/klimaatalarmnoordwijk

Instagram https://www.instagram.com/klimaatalarmnoordwijk/

Foto PR > De Noordwijkerhoutse Maaike Oude Veldhuis.