Datum: 14-04-2021 - 16:38

04
mrt
'21
Nestkast Slechtvalken op toren NH-leeuwenhorst voorzien van binnen- en buitencamera in Noordwijkerhout. (foto's + livebeelden)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Nestkast Slechtvalken op toren NH-leeuwenhorst voorzien van binnen- en buitencamera. (foto's + livebeelden)

Eind 2020 heeft de Vereniging voor Natuur en de Vogelbescherming Noordwijk (VNVN) twee camera’s gemonteerd, in en naast de nestkast voor Slechtvalken hoog op de toren van NH-Hotel Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het VNVN-project van de nestkast voor Slechtvalken ging begin 2020 van start met het plaatsen ervan op de hoge toren...

nadat er al eerdere pogingen daarvoor van nestelde Slechtvalken waren gesignaleerd door leden van de VNVN op de toren. Alleen de vraag toen nog was of het voor Slechtvalken wel hoog genoeg was om zich daarbij prettig te voelen in een nestkast.

Het project had gelukkig toch al snel succes want in maart 2020 werd gelijk al door een paartje Slechtvalken in gebruik genomen. In mei 2020 gingen vrijwilligers de toren in om te kijken of er jonge vogels waren en ja hoor ze zagen een nest met maar liefst drie aanwezigen jongen.

Ze werden gelijk geringd en daarna natuurlijk weer snel met rust gelaten. Het eerste succes van de nestkast voor de Slechtvalken was er. Vervolgens heeft men na het broedseizoen er werk van gemaakt om twee camera's te kunnen plaatsen en dat is eind 2020 gelukt.

Na een proefperiode is de beeldverbinding nu stabiel genoeg om iedereen te kunnen laten genieten van het leven van de Slechtvalken in de hoge toren van NH-Leeuwenhorst.

De dank van de VNVN gaat uit naar de gastvrije medewerking van NH-Leeuwenhorst, die alle medewerking verleende voor het plaatsen van de kast. Voor meer informatie over Slechtvalken, klik hier.

Klik hier voor de link met de binnen- en buitencamera. 

Ook dit voorjaar is een paartje Slechtvalken druk in de weer rondom de nestkast, wie weet zien we binnenkort weer een aantal jongen op de camera verschijnen. Zie de screenshot-foto's en filmpje hieronder van de afgelopen weken. 

Het terrein rondom de toren is van NH-Leeuwenhorst en ook de toren is te hoog om zomaar foto's te gaan maken van de Slechtvalken. Houdt u daar aub rekening mee.