Datum: 14-04-2021 - 16:45

03
mrt
'21
Vrijwilligster Lydia van der Niet rijdt eerste rit van ANWB AutoMaatje in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Welzijn Noordwijk / Redactie BON.

Vrijwilligster Lydia van der Niet rijdt eerste rit van ANWB AutoMaatje in de gemeente Noordwijk.

Welzijn Noordwijk is per 1 maart gestart met ANWB AutoMaatje, in samenwerking met de gemeente Noordwijk, ANWB en Stichting Thuishuis Noordwijk. Vrijwilligers uit de gemeente Noordwijk vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten, die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken....

De eerste inwoner van de gemeente Noordwijk die gebruik maakte van ANWB Automaatje, was een meneer woonachtig in de wijk Zeeburg in Noordwijkerhout. Vrijwilligster Lydia van der Niet uit ons dorp mocht de eerste rit van Automaatje in de gemeente Noordwijk voor haar rekening nemen en het werd een 'heen-en-weertje' naar Amsterdam.

Op dit moment rijden de AutoMaatjes alleen noodzakelijke ritjes vanwege de Coronamaatregelen; we hopen dat we snel ook de sociale ritjes kunnen rijden. De AutoMaatjes die nu al in andere gemeenten rijden, halen er veel plezier uit; hun ervaring is dat ze mensen blij maken en ze vinden een ritje vaak een kleine moeite.

Door ANWB AutoMaatje Noordwijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk, wordt het ook voor minder mobiele mensen weer gemakkelijker om deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het is gezellig en praktisch.

Huidige maatregelen
Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er wat aanpassingen wat betreft een vervoersrit. Hierbij houden we de actuele maatregelen van het RIVM en de richtlijnen van de ANWB aan. Zolang deze maatregelen gelden, rijden de AutoMaatjes alleen noodzakelijke ritten.

Denk hierbij aan een ziekenhuisbezoek, een vaccinatieafspraak of om te stemmen bijvoorbeeld. Het is helaas in Coronatijd als chauffeur niet mogelijk om te helpen bij het in- en uitstappen, vanwege de maatregelen. Daarnaast is het noodzakelijk dat zowel de deelnemer als de vrijwilliger een mondkapje dragen.

Wil je een rit aanvragen?
We zijn maandag, dinsdag, donderdagen vrijdag bereikbaar tussen 09.30 uur en 12.30 uur op het nummer 06-38850240. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je aanmelden als chauffeur?
Lijkt het je leuk om mensen een fijne dag te bezorgen of even een kort ritje te doen, waar veel mensen ontzettend mee geholpen zijn? Neem dan contact op met Aleid Guijt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-40237165.

Foto BON.