23
feb
'21
Noordwijkerhouter voor de rechter na belediging en mogelijke bedreiging van ambulancemedewerker.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkerhouter voor de rechter na belediging en mogelijke bedreiging van ambulancemedewerker.

Een 61-jarige Noordwijkerhouter is afgelopen week door de rechter veroordeeld wegens belediging van een ambulancemedewerker in 2018. Hij kreeg een boete van 250 euro opgelegd door de rechter. De man zou de ambulancemedewerker ook nog hebben bedreigd, maar daarvan werd hij vrijgesproken. In september 2018 werd de Noordwijkerhouter door omstanders gevonden...

op een fietspad liggend naast zijn fiets. Hij was aanvankelijk buiten bewustzijn en het lukte de omstanders niet om hem wakker te krijgen. Er werd toen voor een ambulance gebeld. De medewerkers van de ambulance kregen de man wél wakker en namen hem mee naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Tijdens de rit keerde de man zich in woord en gebaar tegen één van de drie medewerkers aan boord van de ambulance. „Gore smeerlap met je gore baard, je bent smerig”, kreeg één ambulancemedewerker naar zijn hoofd geslingerd en de man wilde ook niet mee naar het ziekenhuis.

De ook in de rechtbank aanwezige ambulancemedewerker gaf aan dat meneer, toen men hem destijds aantrof, niet eens rechtop kon zitten. Het was duidelijk dat de man gedronken had, maar het kon ook op hersenletsel wijzen, dus moest hij mee voor onderzoek. 

In de ambulance begon de Noordwijkerhouter plotseling te gillen dat hij eruit wilde. Hij probeerde ook de ambulancemedewerker over zich heen te trekken, die wilde voorkomen dat de man uit de rijdende ambulance zou springen. Uiteindelijk moest de ambulancemedewerker zelfs besluiten om op de noodknop te drukken, waardoor er allerlei hulpdiensten klaar stonden bij het ziekenhuis.

Een politieagent in het ziekenhuis gaf aan dat de verdachte daar doorging met allerlei persoonlijke beledigingen aan het adres van dezelfde ambulancemedewerker. Beide collega’s op de ambulance bevestigden de beledigende teksten en zagen ook iets van een worsteling.

De rechter zag echter te weinig bewijs dat de in gordels vastgebonden man werkelijk bedreigend was geweest voor de ambulancemedewerker en werd hij daarvan vrijgesproken. 

Bron Leidsch Dagblad.