Datum: 28-05-2023 - 04:39
17
feb
'21
Lekker schaatsen op de sloten of gewoon op je eigen ijsbaan in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Lekker schaatsen op je eigen ijsbaan in de Arena kan leiden tot vragen in de gemeenteraad.

Afgelopen weekend vergat Nederland heel even alle coronaperikelen, door het winterse weer wat afgelopen week over ons land neerstreek. Met eerst veel sneeuwval en later met flink wat ijs op de sloten, werden door groot en klein de schaatsen uit het vet gehaald en toog men naar buiten om te genieten van het zonnige winterse weer. Op donderdag 11 februari plaatsten we een nieuwsitem...

over het schaatsplezier in Noordwijkerhout. Zo maakte de redactie van BON o.a. foto's van het leuke ijsbaantje die gemaakt was door de ouders van en voor de kinderen van de Arena in de wijk Mossenest. Zo op het eerste gezicht zou je zeggen, een hartstikke leuk initiatief......maar het kan er ook toch toe leiden dat er vragen over worden gesteld in de gemeenteraadsvergadering!

Raadslid Jaap De Moor (Bruisend Noordwijk) diende de volgende rondvraag in, voor behandeling in de gemeenteraadsvergadering van 16 februari 2021 over schaatsbaantje van de Arena te Noordwijkerhout.

Toelichting Bruisen Noordwijk:
In de loop van de vorige week hadden bewoners van de Arena te Noordwijkerhout een stukje grasland tussen de woningen onder water gezet om daar een ijsbaantje te creëren voor de eigen kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Het ijsbaantje had het formaat van een flinke woonkamer en vanaf donderdag beleefde de kids er al veel plezier. 

Er werd op toegezien, dat alleen de kids van de Arena daar gebruik van konden maken. De buurt werd echter op vrijdag rond de middag verrast doordat er plotseling 2 meter hoge hekken rond het ijsbaantje werden geplaatst op last van de gemeente, maar verder zonder enig vooroverleg.

1. Om welke reden zijn er hekken geplaatst rond het ijsbaantje op de Arena?
2. Waarom is er geen bezoek of gesprek met de buurt aan vooraf gegaan?
3. Waarom is er geen bezoek of gesprek gevolgd na plaatsing?
4. Waarom is er op geen enkele andere wijze aankondiging of melding gedaan?
5. Is deze plaatsing nog gecommuniceerd met de wijkpolitie of BOA's?

Wethouder Sjaak van den Berg gaf in de raadsvergadering antwoord op de vragen:

"Na aanleiding van de gestelde vragen ben ik op onderzoek uit gegaan, het is zo dat er een melding bij de gemeente was binnengekomen over een ijsbaan op een kunstgrasveldje. De melder sprak zijn bezorgdheid uit over de schade die het ijs en het schaatsen daarop zou kunnen veroorzaken. 

Medewerkers van de gemeente hebben ter plekke de situatie bekeken en gezien de mogelijke schade, veiligheid en aansprakelijkheid voor de gemeente is er besloten om er een hek om heen te zetten. Tijdens het neerzetten is er overleg geweest met de aannemer, gemeente en bewoners om een deel van het hek niet te plaatsen zodat het toegankelijk bleef voor de kinderen"......aldus de wethouder.

Raadslid Jaap de Moor reageerde daarop als volgt: "De lezing die ik van de bewoners heb is een compleet ander verhaal, we gaan niet verder in een welles en niets spelletje maar dit klopt niet." En vervolgens was de discussie afgedaan.....

Foto's BON en PR.