13
feb
'21
Toch nog 1 optocht in Kokkerhout. (foto's + filmpje)
Geschreven door Groep Carnaval aan de Wandel

Toch nog 1 optocht in Kokkerhout. (foto's + filmpje)

Vandaag is de carnaval begonnen die niet gevierd zal worden in traditionele opzet. Zo hebben de Kaninefaaten allerlei digitale activiteiten verzonnen en de Babyfaaten een omgekeerde jeugdoptocht. Er waart een virus door ons land die onze maatschappij al bijna meer dan een jaar op de hielen zit. Je vraagt je dan al snel af hoe het anders kan om toch de lol en de sfeer erin te houden...

Geen seniorenmiddag, geen bakkiesmiddag, geen boerenbruiloft, geen kroegentocht en niet in de laatste plaats: GEEN OPTOCHT. Maar helemaal geen optocht? Dat zal toch zeker niet. Want als het normaal niet kan, dan maar alternatie.....

Zo gingen mensen lopend naar de Brink en de Steeg om te zien of er toch nog iets zou gaan gebeuren. Maar helaas: om 13.11 uur niets te zien of te horen. Tot daar ineens 4RUSSEN aankwamen. Bewapend met een Spotnik Spuit.

In het Russisch zeiden ze “Wij zijn die gasten die al lang jullie leven beheersen. We brengen u een spuit die jullie het carnavalsplezier zullen bezorgen. Loop met ons mee, want wij brengen u de Alternatieve OPTOCHT. Want het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat is het Kokkerhoutsbloed”.

En zo geschiede. In een korte optocht van de Brink naar het oude Gemeentehuis en zo door naar de Steeg. Daar was tevens het eindpunt bij de ‘Prik Locatie’ waar iedereen zich vrijwillig kon laten vaccineren door deze 4RUSSEN met het carnavalsvaccin.

Zo kregen veel Kokkerhouters het Spotnik goedje ingespoten om thuis veilig gezellig de rest van het carnaval 2021 te gaan vieren. Wie uiteindelijk de Alternatieve OPTOCHT heeft gewonnen vertelt dit verhaal niet! Maar er is een optocht geweest en dat neemt niemand hen meer af.

Want 'Carnaval Vier je Altijd & Overal' en zeker in ons eigen Kokkerhout.

ALAAF van de groep 'Carnaval aan de Wandel'.

Foto's en filmpje groep 'Carnaval aan de Wandel'.