12
feb
'21
Petitie 'Voor behoud van paardenweitjes en volkstuinen' met 4130 handtekeningen overhandigd aan 5 Duin- en Bollenstreek gemeenten.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Petitie 'Voor behoud van paardenweitjes en volkstuinen' met 4130 handtekeningen overhandigd aan 5 Duin- en Bollenstreek gemeenten.

In oktober 2020 startte de stichting 'Waarom Weg' de petitie 'Sta op voor het behouden van paardenweitjes en volkstuinen' en op donderdag 11 februari 2021 werd deze petitie met maar liefst 4130 handtekeningen aangeboden aan de colleges van B & W en gemeenteraden van de vijf Duin- en Bollenstreek gemeenten waaronder die van Noordwijk.....

De overhandiging ging in verband met de coronamaatregelen digitaal. De stichting ‘Waarom Weg’ behartigt de belangen van vele eigenaren en huurders van paardenlandjes, volkstuintjes, hakhoutbosjes, boomgaarden etc. Onder hun achterban is grote onrust ontstaan als gevolg van het handhaven door de vijf Duin- en Bollenstreek gemeenten op zogenaamd ‘oneigenlijk gebruik’ van bollengrond.

De problematiek rondom dit handhaven neemt steeds ernstiger vormen aan, de onrust groeit en er gaan zich steeds meer instanties met dit onderwerp bemoeien. Om te voorkomen dat er géén oplossing komt of dat de verkeerde beleidsresultaten worden geboekt, kwam de stichting ‘Waarom weg’ onlangs met een voorstel tot een integrale oplossing. (klik hier).