10
feb
'21
Verdwaald reebokje gevangen op de Maandagsewetering in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Verdwaald reebokje gevangen op de Maandagsewetering. (foto's)

Het is niet iets wat je elke dag tegen komt in het dorp, daarom keken de twee heren Mike en Mike raar op toen ze dinsdag een reebokje zagen lopen op de Maandagsewetering ter hoogte van het parkeerterrein van de Victorkerk. Ingrid liet op datzelfde moment daar ook haar hond uit en belde met de politie die vervolgens Staatsbosbeheer voor deskundige hulp inschakelde...

Ondertussen werd het bange reebokje door Mike en Mike en Ingrid in een hoek gedreven waar hij niet uit weg kon. Niet al te lang daarna arriveerde met zijn auto boswachter Thomas Peek van Staatsbosbeheer. Op aanwijzingen van Thomas werd het dier richting hem geleid en het beestje sprong zowaar recht in de armen van de boswachter.

Mike bond op verzoek van Thomas de pootjes met een touw vast en vervolgens werd het reebokje met een deken achter in de auto gelegd. Daar werd het beestje na een hoop gegil uiteindelijk wat rustiger. Thomas bedankte Mike en Mike voor de hulp en Ingrid voor het o.a. maken van de foto's (voor BON). 

Niet veel later liet boswachter Thomas het reebokje los in het Leeuwenhorstbos aan de Gooweg. Na even bijgekomen te zijn van alle belevenissen, rende het beestje vervolgens het bos in om zich te vervoegen bij de 5 andere reeën in dit bos.

Foto's Ingrid Wesseling.