Datum: 05-03-2021 - 05:40

09
feb
'21
Al 225 ton zout gestrooid op de wegen in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Al 225 ton zout gestrooid op de wegen in de gemeente Noordwijk.

Burgemeester Wendy Verkleij gaf in het persgesprek van dinsdagmiddag 9 februari aan dat, door de flinke sneeuwval van de afgelopen dagen, de medewerkers van de gemeente Noordwijk maar liefst al 225 ton zout hebben gestrooid op de Noordwijkse wegen. Het zout is wel biologisch afbreekbaar geeft de burgemeester aan. Er zijn tot nu toe al 600 werkuren....

(overdag/avond/nacht) aan het uitstrooien en sneeuwschuiven besteed. Er werden 6 tot 8 strooi- en schuifwagens ingezet waardoor de hoofdwegen begaanbaar bleven, de straten in de wijken zullen nog even moeten wachten.

Het schuiven van sneeuw in de wijken is moeilijk in verband met het dan ophopen van de sneeuw en strooien wordt de komende dagen ook heel lastig want het zout werkt niet bij zulke koude temraturen die men de komende dagen verwacht.

Maar mocht het toch mogelijk blijken dan gaat men in de wijken aan de slag om de wegen ook daar meer begaanbaar te maken. Ondanks de moeilijk begaanbare wegen hebben er zich in verhouding weinig ongelukken voorgedaan; aldus burgemeester Wendy Verklij.

Foto Cor van der Slot.