Datum: 07-03-2021 - 21:55

05
feb
'21
Voucheractie energiebesparende maatregelen afgelopen in gemeente Noordwijk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Voucheractie energiebesparende maatregelen afgelopen.

Door groot succes van de waardebonactie voor energiebesparende maatregelen is het budget op. Het is niet meer mogelijk om de waardebon in te dienen. In juni 2020 ontvingen alle huiseigenaren al eerder een energiebesparende voucher. Deze voucher ter waarde van € 70,- kon bij lokale ondernemers besteed worden aan artikelen die uw huis duurzamer en comfortabeler maken....

Denk bijvoorbeeld aan tochtstrips, led-lampen en radiatorfolie. Het budget was onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij stelden een bedrag van € 161.945,- beschikbaar om energiebesparende vouchers uit te delen aan huiseigenaren. Dit budget kon tot 31 maart 2021 gebruikt worden. Het restant moesten we als gemeente terugbetalen aan rijksoverheid.

Extra herinnering per brief
Afgelopen januari 2021 was er nog € 107.000,- beschikbaar. Daarom stuurden we alle huiseigenaren opnieuw een voucher toe als herinnering en deden we iedereen een aanvullend aanbod voor ledlampen. Dit bleek een groot succes!

Veel inwoners besloten direct om aan de slag te gaan met duurzaamheid en de voucher te gebruiken voor het aanschaffen van energiebesparende producten. Daarom was het budget voor deze actie veel sneller op dan verwacht.

Redactie BON: Vragen Lijst Salman.
De fractie van Lijst Salman heeft over dit onderwerp onlangs vragen gesteld maar hadden blijkbaar niet in de gaten dat de actie al vanaf juni 2020 liep.