Datum: 08-03-2021 - 16:43

26
jan
'21
 Grote hennepkwekerij in woning Parallelweg opgerold, twee aanhoudingen en auto in beslag genomen in Noordwijkerhout. (foto's).
Geschreven door Politieberichten

Grote hennepkwekerij in woning Parallelweg opgerold, twee aanhoudingen en auto in beslag genomen. (foto's)

In een woning aan de Parallelweg in Noordwijkerhout is dinsdagmiddag een grote hennepkwekerij opgerold. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Twee personen konden door de politie worden aangehouden. Het hennepteam vond in de woning meerdere ruimtes waar hennep werd gekweekt. Er werden rond de 1200 stekjes aangetroffen en meerdere moederplanten....

De kwekerij en de apparatuur werd door een speciaal bedrijf opgehaald en zal later worden vernietigd. Het is nog onbekend hoe de politie de hennepkwekerij op het spoor kwam. Tevens werd er een personenauto in beslag genomen. De wagen werd door een politieberger afgesleept.

Afpakken
De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om henneptelers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Het afpakken van crimineel geld draagt daarmee bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Verdachten van georganiseerde hennepteelt kunnen hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s, die zijn betaald met oneerlijk verkregen vermogen.

De autoriteiten zullen per zaak bekijken op welke wijze crimineel vermogen het meest efficiënt kan worden afgepakt. Dat kan onder meer door de rechter hennepgeld verbeurd te laten verklaren of door een ontnemingszaak te starten. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe het criminele geld wordt afgepakt, áls het maar wordt afgepakt.

Foto's BON.