Datum: 25-06-2021 - 16:21

25
jan
'21
Perspectief voor jongeren: YoungPWR Kickstart in Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Perspectief voor jongeren: YoungPWR Kickstart in Noordwijk.

Afgelopen donderdag 21 januari werd een online ‘kickstart’ event voor jongeren live uitgezonden vanuit Grand Hotel Huis ter Duin. Aanwezig waren onder andere Prins Constantijn en topsporter Erben Wennemars. De livestream werd van idee tot techniek en uitvoering volledig geproduceerd door ondernemende jongeren. Het jonge gelegenheidsteam was samengesteld vanuit...

de Hogeschool InHolland Haarlem, de Hogeschool van Amsterdam, medewerkers van YoungPWR en het Welzijnskwartier Noordwijk.

Doorzettingsvermogen & mindset
Onderwerp van gesprek was doorzettingsvermogen, de juiste mindset vinden en wat je in deze lockdown kunt doen om makkelijker een stage, baan of klanten te vinden. Tijdens de uitzending gingen jongeren in gesprek met onder andere topsporter Erben Wennemars en Prins Constantijn van Oranje die aanwezig was namens Techleap.nl. Ook kwam er inspiratie van DJ Kill the Buzz en diverse andere artiesten.

Perspectief
Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Huis ter Duin en de gemeente Noordwijk. Burgemeester Wendy Verkleij: “Wij zijn er heel trots op dat er in onze gemeente, in deze moeilijke tijd, zo’n inspirerend evenement voor jongeren wordt georganiseerd. Als gemeente hebben wij juist nu veel aandacht voor jongeren.

Er wordt bijvoorbeeld veel georganiseerd in samenwerking met het Jeugd- en Jongerenwerk van Stichting Welzijnskwartier. Dit evenement biedt jongeren perspectief en past goed bij een ondernemende gemeente als Noordwijk. Want het is erg belangrijk dat jongeren betrokken worden, kansen krijgen en de ruimte blijven krijgen zich te ontwikkelen. Kortom een mooi initiatief van YoungPWR met veel toegevoegde waarde.”

Het evenement is terug te bekijken via deze link.

Op de foto: Burgemeester Wendy Verkleij, Max van Duin, partner YoungPWR, Suzan Schouten, founder YoungPWR, Prins Constantijn van Oranje, topsporter Erben Wennemars en DJ Adithya Anura.

Fotocredits: Robin Houniet.