Datum: 08-03-2021 - 17:36

25
jan
'21
Nationale Voorleesdagen centraal bij Gastouderopvang Engeltjes & Bengeltjes in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Nationale Voorleesdagen centraal bij Gastouderopvang Engeltjes & Bengeltjes.

Afgelopen week zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Dit jaar is het boek 'Coco kan het' van Loes Riphagen verkozen tot prentenboek van het jaar 2021. Een boek over een vogeltje die het spannend vindt om z'n nest uit te vliegen en dit niet durft. Heel herkenbaar voor peuters om kleine stapjes te nemen, zelfvertrouwen te krijgen en angsten te overwinnen...

Bij Gastouderopvang Engeltjes & Bengeltjes zijn de kinderen de hele maand januari activiteiten rondom dit boek aan het doen en worden ze iedere dag voorgelezen. Zo hebben ze een boom gemaakt met daarin een nest en van pollepels Coco en zijn mama zodat ze het verhaaltje thuis na kunnen vertellen en spelen.

Ook de allerkleinsten hebben hun best gedaan en zich uitgeleefd met het smeren van de verf om een eigen nestje met een Coco te maken. Dit jaar vanwege de maatregelen rondom corona geen BN'er (bekende Noordwijkerhouter) die het boek voor mag komen lezen dus houden we het in eigen kring.

Deze week sluiten we het af en krijgen alle kinderen een mini-editie mee naar huis. Wie zal wie nu gaan voorlezen, de kinderen of de (groot)ouders?

Foto PR