Datum: 31-07-2021 - 18:19
21
jan
'21
Stem op 'Een groen dak voor de Dierenhoeve' in Noordwijkerhout bij het Luchterduinen Fonds.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Stem op 'Een groen dak voor de Dierenhoeve' bij het Luchterduinen Fonds.

Het Eneco Luchterduinen Fonds helpt mee aan het verduurzamen van het kustgebied van de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk. Het fonds wil de kustbeleving voor bewoners en toeristen op een duurzame manier versterken. Daarom organiseren ze iedere twee jaar een verkiezing voor duurzame projecten van bewoners en ondernemers uit de buurt...

De winnaars ontvangen een bijdrage uit het Eneco Luchterduinen Fonds op basis van de fondscriteria, klik hier. De jury nomineerde dit jaar in totaal 15 initiatieven voor de publieksjurering. De inwoners van Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk maar ook uit andere plaatsen kunnen t/m 11 februari eenmalig hun stem uit te brengen op hun favoriete project.

Voor Noordwijkerhout is er ook één project aangemeld en die is van Kinderboerderij De Dierenhoeve met 'Een groen dak voor de Dierenhoeve'.

Een groen dak voor de Dierenhoeve
De Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve gaat in 2021 verhuizen. We gaan naar een nieuw gebouw in de Engelse tuin van Landgoed In den Houte. Door de hoge verhuis- en bouwkosten is in het huidige ontwerp van het centrum een metalen dak ingetekend. Maar onze grote wens is een groen dak mét zonnepanelen.

Groen, groener, groenst
Met een groen dak past het centrum beter in de omgeving. Het is beter geïsoleerd, krijgt een duurzame uitstraling en produceert duurzaam opgewekte energie. Nog belangrijker: hiermee vertellen we het verhaal over duurzaamheid nog beter aan de kinderen, ouders, cliënten en bezoekers van De Dierenhoeve.

‘Met een groen dak vertellen we het duurzame verhaal nog beter aan de kinderen, cliënten en bezoekers van De Dierenhoeve.’

Een zorgboerderij voor iedereen
De Dierenhoeve vormt op de nieuwe locatie ‘het welzijnsplein in den Houte’, samen met partners Actor en De Palmboom. Midden in het groen van Landgoed In den Houte. We ontwikkelen samen met onze partners een kwalitatief hoogwaardige voorziening. Met natuurlijk de kinderboerderij, kinderopvang, dagbesteding, leer- en werktrajecten, horeca, natuur- en milieu-educatie en recreatie. 

Stem op ons via deze link, alvast bedankt.
Met het geld van het Eneco Luchterduinen Fonds kan deze wens worden vervuld en zal het Welzijnsplein In den Houte letterlijk vergroenen.