18
jan
'21
Sebastiaan als eerste inwoner van Noordwijk ingeënt tegen COVID-19.
Geschreven door ’s Heeren Loo

Sebastiaan als eerste inwoner van Noordwijk ingeënt tegen COVID-19.

Maandagavond is ’s Heeren Loo gestart met het vaccineren van de bewoners van woonzorgpark Willem van den Bergh tegen het coronavirus. Cliënt Sebastiaan was als eerste aan de beurt. Hij is daarmee ook de eerste inwoner van Gemeente Noordwijk die het vaccin op Noordwijkse bodem krijgt. Om deze speciale reden kwam Burgemeester Wendy Verkleij...

naar het park om getuige te zijn van dit moment. De komende drie dagen worden alle bewoners die ‘ja’ hebben gezegd tegen het vaccin, gevaccineerd.

Opluchting bij cliënt en verwant
Sebastiaan is voorzitter van de Cliëntenraad van ’s Heeren Loo, hij woont zelfstandig op het park. Hij kan goed verwoorden waarom het vaccin zo belangrijk is voor hem: “Ik wilde heel graag gevaccineerd worden omdat ik heel graag weer wil kunnen knuffelen met mensen en ik wil handen kunnen schudden.”

Veel van de kwetsbare cliënten van ’s Heeren Loo lopen een groot risico bij besmetting met het coronavirus. Waar cliënten zelf niet wilsbekwaam zijn, besluit een wettelijk vertegenwoordiger of de cliënt het vaccin krijgt. Zij reageerden veelal opgelucht en blij dat hun kind, broer of zus nu het vaccin krijgt. “Daarmee kan er op termijn weer meer en wordt de leefwereld weer wat groter. Daar zijn ze erg aan toe” zegt één van de verwanten.

Diploma op zak
Deze prik is de eerste van twee. Over drie weken volgt de tweede vaccinatie. De cliënten die het leuk vinden, krijgen na afloop een prikdiploma. Voor aan de muur of in het plakboek.

Terug naar ‘normaal’
De komende dagen zullen eerst de cliënten die op het woonzorgpark wonen en daarna de cliënten op de buitenlocaties hun vaccinatie krijgen. Regiodirecteur Fleur Drexhage hoopt dat hierna de medewerkers zo snel mogelijk aan de beurt zijn: “Met deze vaccinaties voor de cliënten zetten we de eerste stap in de goede richting.

Hopelijk krijgen onze medewerkers nu ook snel de oproep voor de vaccinatie. Tot die tijd zullen we nog even moeten doorbijten en ons aan de coronamaatregelen blijven houden. Hopelijk kunnen we daarna weer richting ‘normaal’.”

Foto PR.