Datum: 30-03-2023 - 06:40
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

18
jan
'21
Tijdelijke vervanging voor PvdA-raadslid Jan Janson in Noordwijk en Noordwijkerhout
Geschreven door PvdA Noordwijk en Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

PvdA'er Jan Janson treedt terug als raadslid wegens ernstige ziekte.

In september 2020 kon u hier op BON al lezen dat PvdA'er Jan Janson zijn functie tijdelijk moest neerleggen wegens gezondheidsklachten. Eind november heeft Jan een chemokuur tegen de uitgezaaide darmkanker afgerond en begin december een uitslag gekregen. Deze liet een goed resultaat zien, maar hij herstelde slecht van de chemokuur en de artsen...

wilden toch nog een extra CT-scan. De uitslag CT-scan bracht een hele nare boodschap. Het bleek dat er naast de uitgezaaide darmkanker in de laatste maanden een agressieve vergevorderde blaaskanker is bijgekomen. De blaaskanker is inmiddels zover gevorderd dat er geen behandeling meer mogelijk is.

Het bestuur en de fractie van de PvdA zijn geschokt en beseffen het nog amper. Wij wensen Jan, zijn vrouw Anita, kinderen en overige naasten veel sterkte in deze moeilijk periode. Het raadslidmaatschap wordt sinds september waargenomen door Rommie van Dokkum en Ineke Secker in de rol van commissielid.

Rommie en Ineke missen vanaf nu de ondersteuning van Jan. Vanaf september is Jan, ondanks zijn ziekte, toch steeds op de achtergrond aanwezig gebleven. Met Rommie en Ineke zal nog worden gesproken over de gevolgen van het ontbreken van de ondersteuning door Jan.

Namens het bestuur van de PvdA
Bernard Koëter
Voorzitter