Datum: 08-03-2021 - 00:18

18
jan
'21
NH Hotel en College Leeuwenhorst slaan handen ineen.
Geschreven door College Leeuwenhorst

NH Hotel en College Leeuwenhorst slaan handen ineen.

Alle examenleerlingen fysiek op school lesgeven met 1,5 meter afstand, dat is de uitdaging waar alle middelbare scholen vorige week voor werden gesteld. College Leeuwenhorst heeft bij het organiseren hiervan hulp gekregen van hun buren; het NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst. Sinds de week voor de kerstvakantie krijgen alle leerlingen, behalve de examenkandidaten...

online les via Google Meet. Voor een groep zorgleerlingen en voor de examenkandidaten mogen scholen een uitzondering maken. Echter is hier na de persconferentie van vorige week dinsdag een extra beperking aan toegevoegd, de leerlingen moeten onderling altijd 1,5 meter afstand houden.

Scholen in de hele regio zijn op zoek gegaan naar oplossingen voor dit lastige dilemma. Voor veel scholen een haast ondoenlijke opdracht. Rector Cees Slats kwam voor College Leeuwenhorst op een bijzondere samenwerking met het NH Hotel naast de school.

"In ons gebouw hebben wij een aantal grote ruimtes waar we leerlingen als gehele klas veilig op anderhalve meter les kunnen geven. Dit zijn er alleen niet genoeg voor al onze examenklassen" aldus Slats. "In het hotel kunnen wij nu gebruik maken van vijf grote zalen. Hier krijgen alle 6 vwo klassen vanaf nu hun lessen."

De leerlingen uit 4 mavo en 5 havo blijven gebruik maken van de eigen school. "We hebben de gymzalen en ons Forum ingericht als klaslokaal. En voor de kleinere groepen kunnen we gewoon gebruik maken van onze normale lokalen."

De school en het hotel hebben zo een manier gevonden om elkaar te helpen in deze lastige coronatijd. Voor het hotel betekent dit dat er weer reuring in het hotel is en College Leeuwenhorst kan alle lessen aan de examenkandidaten gewoon door laten gaan. Iets dat binnen de gestelde regels een unieke uitkomst is.

Desondanks hoopt de rector dat deze oplossing van korte duur is. "Het vraagt natuurlijk wel behoorlijk wat organisatie om dit draaiende te houden. En het liefst zien we al onze overige leerlingen natuurlijk binnenkort ook gewoon weer op school in plaats van via de Meet!"

Op de PR-foto staan:
Miru Schuurman (directeur NH hotel) en Cees Slats (rector Teylingen College Leeuwenhorst)