Datum: 08-03-2021 - 01:01

14
jan
'21
Stichting Ambulancewens en NoVaTo laten wens oud-Noordwijkerhouter in vervulling gaan.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Stichting Ambulancewens en NoVaTo laten wens van oud-Noordwijkerhouter in vervulling gaan.

Donderdagmiddag kreeg het dorpsmuseum van Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) in de Zeestraat een oud-Noordwijkerhouter op bezoek. Nu is dat op zich niet zo heel bijzonder, maar wel het bezoek van de heer van den Broek. Hij is terminaal en had nog een wens. De heer van den Broek, net als zijn vader oud-werknemer van St. Bavo, wilde graag nog éénmaal...

zijn geboorteplaats Noordwijkerhout bezoeken en dat werd mogelijk gemaakt door Stichting Ambulancewens. Ondanks de lockdown konden de vrijwilligers van NoVaTo dit verzoek niet weigeren en op speciale uitnodiging werden de deuren voor de heer van den Broek van het kleine dorpsmuseum geopend.

Vrijwilliger van het eerste uur Aad Duivenvoorden leidde zijn oud-Bavo collega, die vergezeld werd door zijn dochter en kleindochter, rond. De heer van den Broek genoot zichtbaar van alle oude foto's die veel herinneringen opriepen. De heer van den Broek had ook nog een aantal oude foto's meegenomen voor het archief van NoVaTo en als tegenprestatie kreeg hij een 3d geprinte Witte Kerk.

Na het museumbezoek was de volgende stop voor de heer van den Broek een bezoekje aan de zee en daar werd een lekker visje gegeten! Fantastisch om te zien dat de laatste wens van mensen door de inzet van veel vrijwilligers mogelijk gemaakt kan worden.

Foto's PR.