Datum: 26-01-2021 - 22:56

11
jan
'21
EOD brengt 3 door Z-ambassadeurs in Leidsevaart gevonden (vuurwerk)shells tot ontploffing bij Langevelderslag. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

EOD brengt 3 door Z-ambassadeurs in Leidsevaart gevonden (vuurwerk)shells tot ontploffing bij Langevelderslag. (foto's)

De groep Z-ambassadeurs in de gemeente Noordwijk is 10 jaar geleden opgericht en bestaat uit ongeveer 35 vrijwilligers uit Noordwijk en Noordwijkerhout die actief helpen hun eigen buurt netjes te houden. Deze vrijwilligers gaan geregeld op pad om in alle delen van de gemeente zwerfvuil op te ruimen. Ze vinden daarbij van alles en soms ook niet ongevaarlijk....

Afgelopen zondag waren een aantal vrijwilligers actief om het zwerfafval langs de Leidsevaart tussen Noordwijkerhout en Noordwijk op te ruimen. Daar vond men in het riet van de Leidsevaart drie flinke grote bollen. Na wat onderzoek via internet kwam men er achter dat het (vuurwerk)shells betroffen, vuurwerk wat alleen door professionals mag worden afgestoken en daarop heeft men de politie gebeld.

Op maandagochtend werd de vindplaats aangewezen en werd door de politie de EOD (Explosieve Opruimingsdienst) erbij gehaald en na een korte inspectie namen ze de (vuurwerk)shells mee en werden ze rond 13.15 uur gecontroleerd tot ontploffing gebracht op het strand van de Langevelderslag.

Foto's Leidsevaart BON en foto's Langevelderslag Politie.