Datum: 08-03-2021 - 00:59

17
jan
'21
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON.

Begin januari 2021 zagen we op YouTube oude uitzendingen van Misdaadverslaggever Peter R. de Vries verschijnen en daar werd in één van de uitzendingen ook een ernstig misdaad in Noordwijkerhout behandeld, welke tot op de dag van vandaag nog niet is opgelost, een cold case zoals de politie dat noemt.

Op 2 december 1996 vond de politie het levenloze lichaam van de 54-jarige Duitse vrouw Renate Schauerhammer in een vakantiewoning op vakantiepark Sollasi. Ze was daarbij meerdere malen gestoken in haar rug en haar hoofd was ingeslagen.

Na onderzoek werd een in Noordwijkerhout wonende Duitser als verdachte aangehouden. Bijna twee jaar later werd de man in hoger beroep alsnog vrijgesproken.

U kunt hieronder de uitzending van Misdaadverslaggever Peter R. de Vries teugkijken waarin ook opnames op het vakantiepark. In de fotogalerij staan alle krantenknipsels uit het archief van het Leidsch Dagblad over dit destijds spraakmakende nieuwsitem.

Bron: diverse media.