Datum: 02-10-2023 - 16:44
09
jan
'21
Prins Philip en Prinses Jessica stralen op het Winterfeest 2.0 in Noordwijkerhout (update foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Carnavalsverenigingen vergeten bezoekers Winterfeest niet. (foto's)

Het Winterfeest is al jarenlang een begrip voor mensen met een beperking in de Duin- en Bollenstreek. Dit carnavalsfeest werd maar liefst rond de 45 jaar georganiseerd door de Zevensprong. Zij hadden helaas besloten om het feest om verschillende redenen niet meer te organiseren. De carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek vonden dat het carnavalsfeest...

voor deze doelgroep niet verloren mocht gaan. Gezamenlijk werd er in 2018 een commissie 'Winterfeest 2.0' in het leven geroepen en een doorstart te maken, in de zomer van 2019 werd de Stichting Winterfeest officieel opgericht.

De volgende carnavalsverenigingen uit de Duin- en Bollenstreek zijn betrokken bij de organisatie van dit carnavalsfeest: uit Noordwijkerhout De Kaninefaaten, De Keiebijters, De Vikings en De Tulpkabouters. Uit De Zilk de Duinknijnen, uit Voorhout De Bokken, uit Lisse De Gaapstokken, uit Sassenheim De Saksen, uit Noordwijk de Noortukkers en de carnavalsvereniging uit Hillegom.

Na de 1e geslaagde editie op 11 januari 2019, met vele honderden feestelijke en enthousiaste bezoekers, werd op vrijdagavond 10 januari 2020 met succes de alweer 2e editie van het Winterfeest 2.0 gehouden. De jubilerende 55-jarige Carnavalsvereniging De Keiebijters zorgde op deze avond voor het prachtige Winterfeest-prinsenpaar: 'Prins Philip en Prinses Jessica'. 

Helaas en zeer spijtig is door de coronamaatregelen de 3e editie van het Winterfeest 2.0 afgelopen vrijdag 8 januari niet doorgegaan. Maar de Winterfeestorganisatie van carnavalsverenigingen zijn de mensen die het Winterfeest bezoeken niet vergeten.

Bij de diverse woonlocaties van de zorgorganisaties hebben zij als een smakelijke troost, voor het niet doorgaan van het Winterfeest, iedereen op een heerlijk gebakje getrakteerd. De organisatie van het Winterfeest 2.0 hoopt natuurlijk dat men voor alle mensen in 2022 weer een knallend Winterfeest 2.0 kan verzorgen.

Foto's PR.