Datum: 01-06-2023 - 10:13
09
jan
'21
Oproep aan ondernemers voor deelname aan het online-magazine van 'Support De Schelft' in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Oproep aan ondernemers voor deelname aan het online-magazine van 'Support De Schelft'.

Zaterdag 14 november 2020 werd heel Noordwijkerhout opgeschrikt door de grote uitslaande brand in het sport- en evenementencomplex De Schelft, waarbij in de middag na het sein brandmeester duidelijk werd dat de sporthal totaal door de brand is verwoest. Maar ook de fitnessruimte van Optisport, de kleedkamers, kantoren, de toneelzaal en het zwembad liepen door de brand....

flinke rook- en waterschade op. Maar liefst rond de 30 organisaties, verenigingen en scholen maken veel of met regelmaat gebruik van De Schelft en zijn allemaal zwaar getroffen door de brand. Na de eerste grote schrik en ontzetting hebben een aantal betrokken Noordwijkerhouters zich verenigd in een stichting 'Nieuwe start verenigingen De Schelft' om de betrokken verenigingen financieel te ondersteunen.

Er is daarom door de stichting de crowdfundingactie 'Support start verenigingen de Schelft' opgezet en deze is al van start gegaan, waarbij men zich het streefbedrag € 25.000,- ten doel heeft gesteld. Vrijwel direct kwamen er spontane giften binnen van inwoners en bedrijven voor Stichting 'Nieuwe start verenigingen De Schelft'

De stand (09-01-2021) is op dit moment € 16.700,-, maar men is er dus nog niet. U kunt uw steun nog laten blijken door een bedrag over te maken naar rekeningnummer NL05RABO0361580754 tnv Nieuwe start verenigingen De Schelft. Alvast hartstikke bedankt namens alle verenigingen.

Brief aan de ondernemers met oproep voor sponsoring en deelname aan het online-magazine.

Beste ondernemers Noordwijkerhout,

Op de eerste plaats wensen wij u de beste wensen voor het nieuwe jaar en met u hopen we dat we weer spoedig terug kunnen naar het nieuwe normaal, en kunnen we het rampjaar 2020 snel achter ons laten.

Voor Noordwijkerhout was het op 14 november 2020 ook een zwarte dag, het centrum van het verenigingsleven ging verloren door de verwoestende brand van De Schelft. Hierdoor zijn veel verenigingen die gebruik maakten van De Schelft gedupeerd geraakt. Een aantal vrijwilligers heeft toen de Stichting Support De Schelft opgericht, bedoeld om gedupeerde verenigingen een handreiking te bieden de geleden schade zoveel mogelijk te beperken.

Inmiddels blijkt uit een overleg met de voorzitters van de gedupeerde dat er sprake is van enorm verlies van materialen, archief en de plek waar alles samenvalt: de Schelft! Wij waren erg onder de indruk van de verhalen en dat stimuleerde ons nog meer om in actie te komen.

Die actie is bedoeld om de verenigingen te helpen om zo spoedig mogelijk na de Corona periode hun activiteiten zo zorgeloos mogelijk weer te laten opstarten. Immers, die verenigingen vormen het hart van de samenleving in ons mooie dorp!

Inmiddels heeft de stichting een aantal acties opgezet. Onder meer worden lege flessen ingezameld, bezoekers en bewoners van Munnekeweij hebben een actie opgezet om met kerstkaarten en soepverkoop, Omroep BO heeft een actie gehouden met het aanvragen van plaatjes.

Afgelopen week is Bouckaert Slaapcomfort een verkoopactie gestart en tenslotte zijn de inwoners van Noordwijkerhout en de Zilk opgeroepen d.m.v. een flyeractie ook een bijdrage te willen leveren.

Vanuit Support De Schelft wordt hard gewerkt aan een online-magazine met verhalen van Noordwijkerhouters over hun herinnering aan De Schelft. Hierbij willen we graag logo’s plaatsen van ondernemers onder het motto ”ook wij steunen de gedupeerde verenigingen De Schelft”.

We hopen dat ook u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid met een bedrag van € 250,- . Mocht u hierin interesse hebben meldt u dit s.v.p. voor 12 januari bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij nemen dan snel contact met u op. Uiteraard kunt u na deze datum blijven doneren!

Uiteraard blijven kleinere bedragen en giften ook altijd welkom op: rekeningnummer: NL05RABO 0361580754 t.n.v. Nieuwe Start verenigingen De Schelft. Voor de goede orde laten we weten dat de stichting ook een ANBI status heeft verkregen: RSIN 861896336.

Wij hopen op een positieve reactie !

Met vriendelijke groet,
Support De Schelft 

Voor meer informatie: www.supportdeschelft.com