Datum: 26-01-2021 - 21:58

08
jan
'21
Flexible Human Services kijkt vooruit in Noordwijkerhout! (filmpje)
Geschreven door Flexible Human Services

Flexible Human Services kijkt vooruit! (filmpje)

Goede voornemens 2021! Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe start. In het bijzonder met het oog op afgelopen jaar. Veel mensen, waaronder Directeur Nico Geerlings bij Flexible Human Services, zetten graag een dikke streep door 2020 en zijn klaar voor een nieuw begin! Daar horen goede voornemens natuurlijk bij...

Vaak worden goede voornemens tussen de champagne, de oliebollen en het vuurwerk even hardop uitgesproken om vervolgens weer rustig op de oude voet verder te gaan. Dit jaar is het zonder vuurwerk in Nederland sowieso anders verlopen dus daarom hier nog eens een verwijzing waar goede voornemens aan zouden moeten voldoen.

Daarbij komt nog een wijze les van een collega: “Elke dag kan je 1 januari zijn. Je hoeft niet perse te wachten op een nieuw jaar of een bepaalde datum, je kunt prima NU! beginnen met goede plannen.”

Zakelijk voornemen
Voordehand liggend zou zijn, dat een zakelijk voornemen alleen over omzetgroei gaat. Voor Flexible Human Services ligt dit genuanceerder: Nico Geerlings: ”FHS is een nuchter bedrijf uit de Bollenstreek, met de voeten in de (bollen)grond tegelijkertijd wendbaar genoeg om in alle sectoren actief te kunnen zijn. We zijn niet alleen belangrijk in de agrarische sector. Ook in de voedingsindustrie, de logistiek, productie, zorg en techniek.

We helpen uiterst betrokken bij het vinden van een passende baan. En regelen ook de bijbehorende zaken vlot en goed. Van huisvesting en vervoer tot opleiding en verzekering. Alles om je snel thuis te laten voelen. We stimuleren je om jouw talenten verder te ontplooien. Talent to grow, noemen we dat. Zo groeien we samen.

We helpen bedrijfsdoelstellingen realiseren. Dat doen we via de inzet van flexibele en bovenal gemotiveerde en gekwalificeerde arbeidskrachten. Wij regelen alles vlot en goed. Van huisvesting en vervoer tot opleiding en verzekering. Zorgeloos gemakkelijk. We zijn partners in business. Ervaren professionals die meedenken. Persoonlijk en voor de volle honderd procent betrokken. Deskundig, innovatief en aangenaam transparant.”

Specifiek, Realistisch, meetbaar, acceptabel en tijdgebonden
Een goed voornemen (zakelijk of privé) werkt goed voor de langere termijn. Dit klopt ook voor iedere andere doelstelling: Wees specifiek en realistisch; maak het doel meetbaar, acceptabel en tijdgebonden.

Als je kunt vaststellen of een doel realistisch is, zal je dat doel vervolgens specifiek moeten maken. Dit maakt het een stuk duidelijker wat je daadwerkelijk moet doen om het te bereiken. Specifieke doelen zijn ook motiverender en bereikbaarder dan vage doelen.

Beetje begeleiding
Bij het opzetten van de goede voornemens is het belangrijk dat ze positief worden opgesteld. Ook is het vaak beter als je begeleiding krijgt bij het halen van je doelen. Het verschil tussen niet begeleiden, een beetje begeleiden, en intensief begeleiden blijkt uit onderzoek veel uit te maken.

En een beetje begeleiden bleek het beste te werken; als iemand wordt bestookt met informatie over slim doelen stellen én halen, werkt het juist minder goed. Het kan ook te veel worden.

Werknemers aan het woord
In het volgende filmpje kun je zien wat voor goede voornemens verschillende werknemers binnen Flexible Human Services hebben. Hopelijk worden jullie geïnspireerd. Uiteraard daagt FHS ook andere bedrijven uit om de goede voornemens voor 2021 kenbaar te maken.

Flexible Human Services
Flexible Human Services is gespecialiseerd in internationale arbeidsbemiddeling. Al meer dan 18 jaar partner in internationale arbeidsbemiddeling. In 2002 begonnen als klein hecht team en ontwikkeld en gegroeid naar een professionele organisatie met dagelijks ruim 2000 uitzendkrachten aan het werk bij meer dan 200 bedrijven.