Datum: 25-01-2021 - 08:40

05
jan
'21
Nieuwjaarswens Burgemeester Wendy Verkleij voor inwoners gemeente in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk..
Geschreven door Burgemeester Wendy Verkleij

Nieuwjaarswens Burgemeester Wendy Verkleij voor inwoners gemeente Noordwijk.

Burgemeester Wendy Verkleij: Een goed en bovenal gezond 2021. Laten we met elkaar hopen dat we dit jaar kunnen inzetten op herstel van onze vrijheid. Stapje voor stapje terug naar ons vrije leven. 2020 was voor ons allemaal erg zwaar. De eerste en de tweede besmettingsgolf hebben op iedereen een zware wissel getrokken. Onze veerkracht was en is ongekend....

We hebben bewezen dat we sterk en daadkrachtig zijn, het initiatief nemen en niet bij de pakken neerzitten. Het heeft me oprecht geraakt. Uit de gesprekken die ik de afgelopen maanden met velen van u heb mogen voeren, komt maar één wens naar voren: terug naar “hoe het was”. Meer lucht. En wat minder spanning op de boog. Ik merk aan iedereen dat we daar een enorme behoefte aan hebben. En laten we eerlijk zijn, we zijn er ook klaar mee.

De ‘covidmoeheid’ slaat toe. Zeker nu we voor wat betreft de lockdown het leeuwendeel er op hebben zitten en er licht aan het einde van de tunnel gloort. Ruimte om te leven. Voor iedereen. Dat is het hoopvolle perspectief waarmee dit nieuwe jaar aanvangt en dat wij elkaar mogen voorhouden.

Een goed 2021 is wat mij betreft een jaar waarin we beetje bij beetje onze ‘oude manier van leven’ weer kunnen oppakken en met elkaar de weg omhoog terug weten te vinden. Thuis, met onze familie, vriendenkring en vereniging, maar ook op het werk en met de mensen waarmee we samenwerken.

Wat ons gaat helpen zijn de vaccins die beschikbaar komen. Het nieuwe jaar staat in het teken van de rollout van het vaccinatieprogramma. Voor velen is het gelukkig een vanzelfsprekendheid om zich te laten vaccineren, terwijl sommigen nog vragen hebben.

Ik kan me dat heel goed voorstellen en ik nodig iedereen uit om kritisch op onderzoek uit te gaan en zich te laten overtuigen door betrouwbare informatie. Daar is een enorme behoefte. Ik kan u er alleen maar op wijzen wat eerlijke bronnen vertellen, namelijk dat er voor jong en oud betrouwbare vaccins beschikbaar zijn, die ervoor zorgen dat we beschermd zijn, en dat we daardoor beetje bij beetje terug kunnen naar normaal. 

2021 biedt ons gaandeweg meer en meer de mogelijkheid om ons leven weer op te pakken. Nog steeds wordt daarbij een indringend appèl op ons gedaan, ingegeven door de harde werkelijkheid dat het virus nog steeds onder ons is en dat wij met elkaar de verantwoordelijkheid dragen besmettingen te voorkomen.

Blijf daarom op elkaar letten. De komende weken, gedurende de laatste loodjes van deze lockdown, maar ook in de maanden erna, als we weer de ruimte krijgen om ons leven op te pakken. Laten we met elkaar ervoor zorgen dat 2021 het jaar van onze comeback is. Van ons zelf, onze familie, vriendenkring en vereniging, van ons werkzame leven en de mooie dingen waar we in onze dorpen voor staan.

Mijn goede voornemen voor 2021: een comeback met u. Zodra er ruimte is en het veilig is, hervat ik het introductieprogramma dat vorig jaar werd afgebroken vanwege de pandemie en pak ik de draad weer op om kennis te maken met u inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Ik kijk er naar uit.

Foto PR.