Datum: 24-01-2021 - 04:27

03
jan
'21
Afvalinzameling: verzamelcontainers rondom Oud en Nieuw in Noordwijkerhout en De Zilk
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Op 5 en 7 januari kerstbomeninzameling in Noordwijkerhout en De Zilk.

Dit weekend zijn de (bovengrondse) verzamelcontainers voor plastic en papier weer terug geplaatst en geopend en kunt u het afval weer aanbieden. Vanwege de coronamaatregelen kunt u uw kerstboom in 2021 niet inleveren op de gebruikelijke inleverlocaties. U ontvangt in 2021 geen lot of geld voor de ingeleverde kerstboom. In 2021 kunt u uw kerstboom op de aanbiedplaats...

van de minicontainers neerleggen op de dagen volgens onderstaande schema's. Houd alstublieft uw kerstboom tot de inzameldag in uw huis in verband met brandgevaar. Zet de kerstboom op de inzameldag voor 7:30 uur buiten.

De kerstbomen dienen schoon aangeleverd te worden. Dat wil zeggen zonder versieringen, pot of standaard. De reden hiervoor is dat de kerstbomen gecomposteerd worden en deze materialen verstoren het composteringsproces.

Schema's:

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk
De inzameling zal in 2 ronden plaatsvinden. Hierbij is rekening gehouden met inwoners die hun kerstboom tot na Driekoningen willen laten staan. Op de volgende dagen zijn de ronden in de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk:

* 1e ronde op dinsdag 5 januari 2021.

* 2e ronde op donderdag 7 januari 2021.

Woonplaats Noordwijk
Vanaf maandag 4 januari 2021 worden de kerstbomen ingezameld volgens volgend schema in 2 rondes. Daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met inwoners die hun kerstboom tot na Driekoningen willen laten staan. De 1e ronde in de woonplaats Noordwijk is op de volgende dagen:

* Maandag 4 januari 2021: wijk 1 (De Zuid) en 5 (Kern Binnen noord/Calorama).
* Dinsdag 5 januari 2021: wijk 3 (Grashoek/Boechorst) en 4 (Duinpark en Prinsessen-/Auteurswijk).
* Woensdag 6 januari 2021: wijk 2 (Boerenburg/buitengebied noord) en 7 (Kern Zee).
* Donderdag 7 januari 2021: wijk 6 (Vinkeveld/buitengebied zuid) en 8 (Kern Binnen zuid).

De 2e ronde in de woonplaats Noordwijk is op de volgende dagen:

* Vrijdag 8 januari 2021: wijk 1 (De Zuid) en 5 (Kern Binnen noord/Calorama).
Maandag 11 januari 2021: wijk 3 (Grashoek/Boechorst) en 4 (Duinpark en Prinsessen-/Auteurswijk).
* Dinsdag 12 januari 2021: wijk 2 (Boerenburg/buitengebied noord) en 7 (Kern Zee).
* Woensdag 13 januari 2021: wijk 6 (Vinkeveld en buitengebied zuid) en 8 (Kern Binnen zuid).

Aanpak na de inzamelronden:

Woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk 

Wilt u na de inzamelronden van uw kerstboom af? Dan kunt u uw kerstboom inleveren bij de milieustraat te Noordwijkerhout.

Woonplaats Noordwijk

Wilt u na de inzamelronden van uw kerstboom af? Dan kunt u uw kerstboom inleveren bij de milieustraat te Katwijk of aanbieden naast uw minicontainer voor restafval. Wij verzoeken u uw kerstboom niet in uw minicontainer voor gft aan te bieden. De dikke stammen verhinderen namelijk het composteringsproces.

Gedumpte kerstboom

Ziet u een gedumpte kerstboom op straat tijdens of na de inzamelronden in de woonplaatsen Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk? Dan hoeft u dit niet te melden. Alleen als u een gevaarlijke situatie ziet, meld u dit zo spoedig mogelijk online via fixi.nl of de app Fixi. Kijk bij de veelgestelde vragen hoe u een melding maakt. Of bel met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Afvalwijzer: digitaal en op maat:
Voor de woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk is de afvalkalender op de volgende manier te raadplegen: via www.afvalkalender.meerlanden.nl. Voer jouw postcode en huisnummer in en klik op 'Toon uw afvalinfo'. Download de app Afvalkalender Meerlanden. Je ontvangt dan een pushbericht wanneer jouw container aan de straat gezet kan worden.

Meldingen openbare ruimte
Meldingen kun je doen via Fixi.nl