Datum: 25-01-2021 - 08:30

29
dec
'20
Reddingsbrigade waarschuwt: Ga niet op eigen houtje een Nieuwjaarsduik doen! Doe de THUISDUIK!
Geschreven door Reddingsbrigade

Reddingsbrigade waarschuwt: Ga niet op eigen houtje een Nieuwjaarsduik doen! Doe de THUISDUIK!

Nu alle georganiseerde Nieuwjaarsduiken zijn afgelast waarschuwt de Reddingsbrigade om vooral NIET op eigen houtje een Nieuwjaarsduik te gaan nemen. Dat kan namelijk voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Elk jaar zijn er duizenden bikkels die de kou trotseren en het nieuwe jaar starten met een frisse duik in zee. Nu door de corona alle officiële Nieuwjaarsduiken...

zijn afgelast is het zeker niet de bedoeling om op eigen houtje in de zee te plonsen. Er is geen hulpverlening aanwezig, die normaal gesproken wel nodig is. Zonder toezicht het koude water in gaan is gevaarlijk. Het water is maar zo'n 7 graden Celsius, en water kouder dan 15 graden kan er voor zorgen dat je onderkoelt raakt, kramp krijgt en dan verdrinkt.

Een zwemmer kan ook in shock raken door de kou, dan krijg je een verhoogde hartslag, je ademhaling raakt van slag, je kunt je adem niet meer goed inhouden, je raakt je oriëntatie kwijt en kunt dan in paniek raken.

Allemaal zaken die voor levensgevaarlijke situaties kunnen zorgen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de hulpverleners die voor jou het koude water in moeten om je te proberen te redden. Als ze al op tijd zijn, want ze zijn niet aanwezig op het strand.

Dit jaar is het alternatief een thuisduik!
Liefhebbers konden soepblikken bestellen waarin zeewater zit, alle 50.000 blikken waren razendsnel vergeven. Maar niet getreurd, je kunt ook zelf een thuisduik organiseren!

Wat heb je nodig?
Een willekeurig leeg blik om water in te doen, water voor in het lege blik, een mespuntje zout voor het zoute zee effect, een koelkast om het blik met water lekker koud te laten worden, een plek om te thuisduiken bv tuin/balkon/douche. En een horloge want op 1 januari om 12.00 uur 's middags doet iedereen tegelijk de thuisduik!....

Film of fotografeer je thuisduik en stuur dit in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan hebben we dit jaar toch nog wat materiaal van de Nieuwjaarsduik 2021.

Wil je een (terug)BlikOp op de Nieuwjaarsduik van 2020? Kijk dan in de fotogalerij.