Datum: 25-01-2021 - 08:54

28
dec
'20
Kerst/nieuwjaar commercial van cameraman Yorrick van der Gugten in paar dagen tijd meer dan 200.000x bekeken.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Kerst/nieuwjaar commercial van cameraman Yorrick van der Gugten in paar dagen tijd meer dan 200.000x bekeken.

Voor kerst/nieuwjaar 2020/2021 heeft videoproductie- bedrijf Hardzout uit Amsterdam samen met studenten van de Nederlandse Filmacademie, Thijs Bouman (regie) en Noordwijkerhouter Yorrick van der Gugten (camera), een speciale kerst/nieuwjaar commercial '2021, hopelijk wordt het beter' gemaakt. In een paar dagen tijd is de video al meer dan 200.000x bekeken...

en staat hij in de top van de best bekeken video's op Dumpert. U kunt de video (2.06) met het bijzonder verrassende slot onder aan deze pagina bekijken.

Thijs Bouman: "Met deze commercial willen wij een ander geluid laten horen dan we doorgaans in de kerstcommercial zien. Want ondanks dat wij ook geloven dat het ontzettend belangrijk is in deze tijden een hoopvolle toon aan te houden kan je er niet omheen dat dit jaar voor velen ook een nachtmerrie was. Met het uitgangspunt dat 2021 hopelijk licht in de duisternis zal brengen wilden wij met een lach en een traan nog een keer terugkijken op de ellende die dit jaar was."

De bijna 29-jarige Yorrick van der Gugten uit Noordwijkerhout, op dit moment wonend in Amsterdam, hoopt in januari 2021 zijn studie af te ronden aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam als Director of Photography. Hij studeert dan onder andere af met de fictiefilm ‘Demi’, met in de hoofdrol o.a. Claire Bender, Loek Peters en Ariane Schluter.

Wanneer Demi (23) zich tijdens haar zwangerschap steeds meer door haar bemoeizieke ouders verstikt voelt, besluit ze op haar scooter weg te vluchten. De film 'Demi' is in oktober 2020 op NPO uitgezonden en nog steeds terug te kijken via https://www.npostart.nl/VPWON_1324922

Als laatste project op de Filmacademie (op 16mm film) besloot Yorrick als cameraman en samen met regisseur Thijs Bouman, de kerst/nieuwjaar commercial '2021, hopelijk wordt het beter' te maken. Iedereen heeft hier (vrijwillig) ontzettend hard aan meegewerkt. Klik hier voor alle medewerkers aan de commercial.

Yorrick geeft aan dat als hij klaar is met zijn studie hij aan de slag gaat als freelance Director of Photography bij televisie- en bioscoopfilms, documentaires, commercials, etc. Van kleins af aan wilde Yorrick al cameraman worden en tot op heden heeft hij nog steeds de grote droom om in de toekomst aan de grootste internationale speelfilms mee te mogen werken.

Foto screenshot video en met inzetfoto van Yorrick, beide PR.