Datum: 25-01-2021 - 07:54

26
dec
'20
Wielrenner Taco van der Hoorn (De Zilk) stapt over naar Belgische wielerploeg en blijft actief in UCI WorldTour.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wielrenner Taco van der Hoorn (De Zilk) stapt over naar Belgische wielerploeg en blijft actief in UCI WorldTour.

De 27-jarige Taco van der Hoorn, van oorsprong uit De Zilk en nu woonachtig in Wageningen, blijft alsnog actief in de UCI WorldTourIntermarché-Wanty Gobert is de nieuwe werkgever van Taco van der Hoorn. Nadat hij bij Jumbo-Visma geen nieuw contract voor volgend seizoen had gekregen, zou Taco volgend jaar aan de slag gaan bij BEAT Cycling....

Maar toen Intermarché-Wanty Gobert kwam aankloppen, koos hij er toch voor om op WorldTour-niveau actief te blijven. "Deze unieke kans kon ik niet laten liggen", zei Van der Hoorn toen zonder te specifiëren wie zijn nieuwe werkgever zou worden.  

Tweede kerstdag kwam de bevestiging dat het wel degelijk om Intermarché-Wanty Gobert gaat. Hij moet er de klassieke kern versterken na twee jaar in dienst van Wout van Aert bij Jumbo-Visma. "Ik ben ontzettend blij om volgend seizoen de kleuren van Intermarché-Wanty Gobert te verdedigen", verklaart Van der Hoorn.  

"Mijn doelen en capaciteiten zullen binnen dit team uitstekend tot hun recht komen. Een dienende rol ligt me, maar het zelf op zoek gaan naar de winst intrigeert me evenzeer. Ik kijk ook uit naar mijn eerste grote ronde, waar ik me met de typische koersstijl van Intermarché-Wanty Gobert wil tonen."

Bron: Sporza > Foto PR.