Datum: 18-01-2021 - 08:29

06
jan
'21
Opnieuw meer dan 1000 reacties bij inschrijving op nu 13 sociale huurwoningen van Padua op Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout.
Geschreven door Woningstichting Sint Antonius van Padua

Opnieuw meer dan 1000 reacties bij inschrijving op nu 13 sociale huurwoningen van Padua op Landgoed in den Houte.

De nieuwe woonwijk 'Landgoed in den Houte', welke op dit moment in ontwikkeling is, ligt nabij het centrum van Noordwijkerhout op het voormalige Bavo-terrein op loopafstand van de winkels. In juni 2020 kon er al eerder ingeschreven worden voor 30 sociale huurwoningen en dat leverde toen al 1018 inschrijvingen op. Maar ook in De Zilk bij de inschrijving....

van het volgende project van 20 sociale huurappartementen bij Het Zilt in De Zilk, kwamen 635 reacties binnen bij 'Huren in Holland Rijnland'. Maar uiteindelijk zorgde dat niet voor minder inschrijvingen bij het volgende project  van 13 sociale huurwoningen met het energielabel A+ op het Sint Paulusplantsoen op Landgoed in den Houte.

Bij de sluiting van deze inschrijving op woensdag 6 januari waren er zelfs nog meer reacties binnengekomen dan bij de twee eerdere inschrijvingen in 2020, maar liefst 1082 reacties kwamen er binnen bij deze inschrijving voor een huurwoning van Woningstichting Padua.

Dat de vraag naar een (betaalbare) woning in o.a. de gemeente Noordwijk groot is, mag ondertussen wel heel erg duidelijk zijn. De eerdere discussies afgelopen jaren in de gemeenteraad bij het vaststellen van de nieuwe woonvisie zullen hiermee in 2021 nog wel een flink vervolg krijgen.

Informatie: 13 sociale huurwoningen Woningstichting Antonius van Padua. (inschrijving gesloten)

Huurprijzen

De kale huurprijs van de woningen is maximaal € 633,25. De servicekosten bedragen maximaal € 15,00. (voor de zonnepanelen)

Bijzonderheden
• De woningen hebben twee slaapkamers en een vaste trap naar de zolderverdieping.
• De woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen. 
• Er worden 5 woningen met voorrang toegewezen aan kandidaten die een sociale huurwoning van Antonius van Padua achterlaten, op basis van inschrijftijd.
• De resterende 8 woningen worden aan overige kandidaten toegewezen op basis van inschrijftijd.
• Wij zijn verplicht passend toe te wijzen, dit betekent dat het gezamenlijke inkomen passend moet zijn bij de huurprijs.
• Voor één persoon mag het inkomen niet hoger zijn dan € 23.725 (AOW leeftijd € 23.650).
• Voor twee of meer personen mag het inkomen niet hoger zijn dan € 32.200 (AOW leeftijd € 32.075).
• De woningen worden naar verwachting in juli/augustus 2021 opgeleverd.

Foto PR.