Datum: 04-06-2023 - 03:19
21
dec
'20
Kerstvieringen in coronatijd Heilig Hartkerk in De Zilk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Kerstvieringen in coronatijd Heilig Hartkerk in De Zilk.

Beste inwoners en parochianen van de Heilige Willibrordusparochie, (waaronder de plaatsen Lisse, Lisserbroek, Hillegom, Beinsdorp en De Zilk met de Heilig Hartkerk vallen). De kerstvieringen in coronatijd zitten er aan te komen. Het brengt de gemoederen niet alleen over de hele wereld in beroering, maar ook in ons land en onze streek is er veel over te doen.

 

Alle parochies komen voor de keuze te staan, hoe gaan wij in deze tijd kerstvieren met elkaar? Hoe doen we recht aan al die mensen die de menswording van God in de persoon van Christus in een kerk willen vieren. In onze parochie hebben we gemeend toch open te moeten zijn met onze 4 kerkgebouwen.

Waarin wij over een aantal dagen uitgesmeerd (vrijdag 25 t/m zondag 27 december aangezien de Kerstnacht vieringen voor het publiek gesloten zijn) kerst met de gemeenschap willen vieren.

Wij vragen aan iedereen met aandrang om maar voor 1 viering aan te melden tijdens deze periode. Laten we zoveel als mogelijk elkaar, als broeders en zusters, de kans geven toch een viering bij te wonen in deze periode.

Daar komt bij dat alle vieringen, vanuit de kerk van Sint Agatha te Lisse, live zullen worden gestreamd via het YouTube kanaal van de parochie (de link vindt u via onze website: https://willibrordusbollenstreek.nl).

Wij verzoeken de parochianen/inwoners van de parochie Heilige Willibrordus met aandrang om voor de kerst voor 1 viering te reserveren via het online reserveringssysteem dat ook via onze website is te bereiken.

Alleen de 30 mensen die een plekje hebben kunnen reserveren zullen worden toegelaten. Het heeft geen enkele zin om op goed geluk langs te gaan met de verwachting dat u toch wel zult toe worden gelaten. Wij kunnen als parochie dit alleen maar doen als wij dit zo met elkaar mogelijk maken.

Wij wensen u allen een zalig kerstfeest toe. Dat wij als dorpsgemeenschappen, in alle verscheidenheid, één familie mogen zijn. Eén familie om met elkaar en voor elkaar te leven.

Het pastorale team van de parochie Heilige Willibrordus
Pastoor Bouke Bosma
Kapelaan Stephan Kuik
Diaken Iwan Osseweijer

Foto BON.