Datum: 18-01-2021 - 08:15

23
dec
'20
Auto botst op woning 's-Gravendamseweg / N443 in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Auto botst tegen woning 's-Gravendamseweg / N443. (Update: bestuurder onder invloed, rijbewijs ingevorderd)

Om even voor 21.00 uur is op vrijdagavond een automobilist op de 's Gravendamseweg (N433) vanuit Voorhout net over het spoor van Piet Gijs, met een auto tegen de gevel van een hoekwoning van het rijtje huizen aldaar gereden. De bestuurder van het voertuig is in een ambulance nagekeken maar hoefde niet naar een ..

ziekenhuis. De bewoners waren op het moment van de botsing thuis maar kwamen met de (hevige) schrik vrij. Een groot stuk van de muur en het raam van het huis is door de klap ernstig beschadigd geraakt en de auto is total loss.

De politie heeft het ongeval in onderzoek genomen en heeft de bestuurder voor een alcoholcontrole meegenomen naar het politiebureau. De brandweer van Noordwijkerhout was ook voor hulp ter plaatse. Het voertuig is later afgesleept met een bergingswagen. De 's Gravendamseweg is lange tijd afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer.

Update 23-12-2020:
De politie heeft op vragen van BON bekendgemaakt dat de 28-jarige bestuurder van de auto op het moment van het ongeval onder invloed van alcohol was. Omdat hij ernstig gevaar op de weg veroorzaakte is zijn rijbewijs door de politie ingevorderd. Hij heeft een proces-verbaal ontvangen en moet de beslissing, over de invordering van zijn rijbewijs en de verdere gevolgen voor hem, van de officier van justitie afwachten.

Foto's BON