Datum: 16-05-2021 - 07:36
18
dec
'20
Wim Looijestijn neemt na bijna 40 jaar afscheid van TH.M. Bader Glas- en Schilderwerken.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Wim Looijestijn neemt na bijna 40 jaar afscheid van TH.M. Bader Glas- en Schilderwerken.

Afgelopen mei vierde het in 1954 opgestarte familiebedrijf TH.M. Bader Glas- en Schilderwerken, waar men terecht kan voor glas- en schilderwerken, verf, behang, interieur, autolakken en meer, het 65-jarig bestaan. Vader en opa Dirk Bader begon als schilder huis-aan-huis in 1954 en werkplaats was gewoon aan huis in de Havendwarsstraat. Al snel kwamen de zonen Leo, Theo en Cor in het schildersbedrijf...

en startte zoon Leo de winkel op de welbekende hoek van de Havenstraat, in het centrum van Noordwijkerhout. Toen opa overleed zetten de zoons het bedrijf voort en kwam in 1987 Dick, de huidige eigenaar, ook in het familiebedrijf. In al die jaren is er een ook een aardig personeelsbestand opgebouwd en een aantal daarvan werken er al een flink aantal jaren als schilder.

Eén van deze trouwe werknemers is rasechte Noordwijkerhouter Wim Looijestijn, zoon uit een gezin van zes kinderen en met vader en moeder woonden ze op de Viaductweg. Bijna 40 jaar geleden trad hij als schilder in dienst bij zijn huidige baas en hij werd aangenomen door Theo Bader. In die tijd had het bedrijf zo'n 7 werknemers, heden ten dage zijn er zeven schilders aan het werk en heeft men inclusief de winkel op Gravendam rond de 20 medewerkers in dienst.

Wim was vandaag gewoon ergens op klus op Gravendam toen hij door eigenaar Dick plotseling werd opgehaald en terugkomend op de zaak aan de Gieterij werd hij al luidend toeterend ontvangen door al zijn collega's. Het was namelijk Wim, na bijna 40 jaar voor deze baas aan het werk te zijn geweest, zijn laatste werkdag. Wim gaat officieel uit dienst op 27 januari 2021, maar er waren nog wat vakantiedagen op te ruimen.

Alle collega's bleven in verband met de coronaregels zoveel mogelijk netjes in hun eigen auto zitten en kregen daar een bak koffie met gebak om Wim uit te zwaaien. Wim zelf mocht met kroon op een heuse troon gaan zitten en werd daar toegesproken door o.a. eigenaar Dick Bader. Wim kreeg een flink aantal cadeautjes van Dick en Brigitte Bader en van alle collega's als dank voor zijn trouwe dienst en fijne collega.

Helaas kan door corona geen echt 'pensionado' feestje gevierd worden maar als verrassing was er toch nog een leuke mobiele disco geregeld en werd de 66-jarige Wim nog eens flink in het muzikale zonnetje gezet, waarbij Wim zichtbaar van genoot.

Foto's BON.