Datum: 29-03-2023 - 12:59
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

18
dec
'20
Rotary bedankt de 200 vrijwilligers van Woonzorgcentrum Munnekeweij met Rotary Hotsoxr in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Rotary bedankt de 200 vrijwilligers van Woonzorgcentrum Munnekeweij met Rotary Hotsox.

Woonzorgcentrum Munnekeweij ontving vrijdagochtend 18 december als eerste instelling 200 pakketjes vrolijke sokken (Rotary Hotsox) om hun vrijwilligers te bedanken. Bij Topaz Munnekeweij zijn verschillende zorgdiensten, zoals bv een ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en er wordt gewoond in verzorgingsappartementen of in verpleegunits....

De ene vrijwilliger biedt aanvullende zorg voor bewoners en cliënten om hun verblijf in een zorgcentrum zo aangenaam mogelijk te maken. De andere biedt hulp zodat ze zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten, maar een paar dingen hebben zij met elkaar gemeen. Ze zijn vriendelijk, gemotiveerd, enthousiast en integer. Rotaryclub Noordwijk, Duin- en Bollenstreek (RCNDB) is de laatste weken van het jaar in actie om voor deze mensen iets extra’s te doen.

Kleurrijke sokken in een mooie cadeauverpakking gaan als zoete broodjes over de digitale toonbank bij RCNDB. Monique Stevens: ‘Via de website www.rotaryhotsox.nl kunnen we ook tijdens de huidige lockdown gelukkig gewoon door gaan met onze werkzaamheden om vrijwilligers in de regionale zorg en welzijn sector in het zonnetje te zetten. Vrijwilligers zijn juist nu van onschatbare waarde. Iedere dag weer zetten zij zich met hart en ziel in voor mensen die hun ondersteuning hard nodig hebben’.

Voor ieder sokkenpakket dat RCNDB verkoopt, maakt zij 2 vrijwilligers blij met een soortgelijk pakket. Peter Falk: ‘De samenleving verandert door Corona in een rap tempo. De zorg en welzijn sector kunnen niet meer zonder de inzet en het enthousiasme van deze helden. Want dat zijn het! Het lijkt soms zo vanzelfsprekend dat ze er zijn en wat ze doen.’

Zoomen, bellen, WhatsApp, mail en tot voor kort samenkomsten met 4 personen. Zo vinden de leden van deze Rotaryclub een aangepaste vorm om met elkaar in contact te blijven. Monique Stevens: ‘We tonen flexibiliteit en zoeken naar oplossingen en alternatieven. We vertrouwen op elkaars creativiteit om ook tijdens deze pandemie op een passende manier inhoud aan ‘het Rotarian zijn’ te geven.

Peter Falk:’ We verkopen de Hotsox nog tot het einde van het jaar. Ze zijn van zeer goede kwaliteit èn je maakt tegelijkertijd anderen blij mee! ’. Het eerste pakketje met 3 paar sokken was op vrijdagochtend 18 december voor één van de vele vrijwilligster bij de balie van Munnekeweij Lisette Warmerdam. Alle 200 vrijwilligers van Munnekeweij krijgen de komende tijd allemaal hun 'Rotary Hotsox' uitgereikt.

Foto's BON.
Foto 1 vlnr: vrijwilligster Lisette Warmerdam en Peter Falk en Monique Stevens van de RCNDB.