17
dec
'20
13 stemmen voor en 13 stemmen tegen bij VVD-motie 'bedanken ambtenaren' in Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk..
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

13 stemmen voor en 13 stemmen tegen bij VVD-motie 'bedanken ambtenaren'.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 december diende Bas Knapp, namens de fractie van de VVD, de motie 'Dankbaarheid aan alle medewerkers van de gemeente Noordwijk' in. Hierin wordt het volgende aangeven: Constaterende dat: De uitbraak van de coronacrisis een zware wissel heeft getrokken op de dagelijkse werkzaamheden van alle collega’s van de gemeente Noordwijk...

Overwegende dat: De organisatie in deze omstandigheden desondanks grote flexibiliteit, toewijding en betrokkenheid heeft getoond. Spreekt uit: haar grote dankbaarheid uit aan alle medewerkers van de gemeente Noordwijk en roept het College van Burgemeester en Wethouders op om namens de Gemeenteraad alle collega’s op passende wijze te danken voor de geleverde inspanningen.

In reactie op deze motie gaven verschillende fracties en raadsleden van GroenLinks, NZLokaal, PUUR, Lijst Salman Noordwijk, D66, DOEN! aan, dat men veel waardering heeft voor alle ambtenaren in deze moeilijke coronatijd. Maar dat geldt volgens hun ook voor de extra getroffen horecaondernemers en iedereen die het zwaar heeft in deze coronatijd. Daarmee moeten we als raad niet alleen de ambtenaren bedanken, maar iedereen.

Burgemeester Wendy Verkleij gaf aan dat er intern al veel waardering is voor het werk die de ambtenaren in deze lastige coronatijd uitvoeren en dat er intern natuurlijk al extra aandacht aan is besteed. De gemeenteraad stemde zeer verdeeld over dit onderwerp en doordat net als bij de motie van de houtstook nog steeds één raadslid werd gemist eindigde ook deze stemming in 13 voor en 13 tegen.

Ook bij deze gelijke stemming geldt dat deze weer in de eerst volgende raadsvergadering van januari overgedaan moet worden, maar of de uitslag van deze motie nog dezelfde impact op de ambtenaren zal hebben is nog maar de vraag.....