Datum: 03-12-2021 - 05:40

   

13
dec
'20
ANWB AutoMaatje binnenkort ook in Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk.
Geschreven door Welzijn Noordwijk

ANWB AutoMaatje binnenkort ook in de gemeente Noordwijk.

Welzijn Noordwijk start vanaf 1 februari 2021 met ANWB Automaatje, in samenwerking met de gemeente Noordwijk, ANWB en Stichting Thuishuis Noordwijk. Vrijwilligers uit de gemeente Noordwijk vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken...

De Automaatjes, ofwel vrijwillige chauffeurs die nu al in andere gemeenten rijden, halen er veel plezier uit; je maakt mensen blij en een ritje is vaak een kleine moeite.

Maatschappelijk probleem
Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld, omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de omgeving is soms moeilijk.

Door ANWB AutoMaatje Noordwijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk, wordt het ook voor minder mobiele mensen weer gemakkelijker om deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het is gezellig en praktisch.

De vrijwillige chauffeurs rijden je graag naar de kapper, de huisarts het ziekenhuis, maar ook naar een vriendin voor een gezellig kopje koffie. Daarnaast gaan ze ook graag op pad om iets leuks te ondernemen, zoals een rondje langs de bollenvelden.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het je leuk om mensen een fijne dag te bezorgen of even een kort ritje te doen waar veel mensen ontzettend mee geholpen zijn? Neem dan contact op met Aleid Guijt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-40237165.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nikki van der Ven, 06-40567077 of een kijkje nemen op https://www.welzijnnoordwijk.nl/automaatje.