11
dec
'20
Geesje Schrama start actie voor een BuurtAED in de wijk Guldemond.in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Geesje Schrama start actie voor een BuurtAED in de wijk Guldemond.

De wijk Guldemond is een actie gestart om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform www.BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. Initiatiefnemer van de actie in de Guldenmond is Geesje Schrama: “Wanneer elke seconde telt! Ik vind het belangrijk dat er meer AED’s op openbare plekken...

en in wijken komen te hangen. Zo kan er sneller hulp verleent worden en kunnen levens worden gered". De actie van Geesje en de wijk Guldenmond vind je > klik hier. Maar u kunt natuurlijk ook voor uw eigen wijk een actie starten voor de komst van een AED.

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 25.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland meer dan 20.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er bijna 15.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl.

Foto www.BuurtAED.nl.