Datum: 19-09-2021 - 12:27
11
dec
'20
Jonna van de Velde verliest met Ajax maar scoort mooi doelpunt tegen Bayern München in Champions League. (samenvatting + interview)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Jonna van de Velde verliest met Ajax maar scoort mooi doelpunt tegen Bayern München in Champions League. (samenvatting + Tv-interview)

De Ajax-vrouwen, met de Noordwijkerhoutse Jonna van der Velde in de gelederen, hebben de eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Champions League verloren: op het complex van De Toekomst was Bayern München met 3-1 te sterk. Ajax verweerde zich, zonder zelf al te veel te creëren, sterk tegen de Europese grootmacht. De koploper van de Duitse Bundesliga...

had het betere van het spel en ging vanaf de aftrap direct op zoek naar een doelpunt. Keeper Lize Kop redde knap op een inzet van Marina Hegering en even later was de Oranje-international in het Ajax-doel ook alert op een schot van collega-international Lineth Beerensteyn. Mede dankzij het goede keeperswerk van Kop hield Ajax Bayern op 0-0 na 45 minuten.

Na rust veranderde er weinig in het spelbeeld op De Toekomst: Bayern zocht de aanval, Ajax loerde vooral op de omschakeling. Tien minuten na rust kregen de Duitsers loon naar werken. Ajax-verdediger Kay-lee de Sanders werkte de bal in eigen doel na een schot van Lea Schüller.

Niet veel later kon Sydney Lohmann ongehinderd opkomen richting het doel van de Amsterdamse ploeg en schoot ze vanaf de rand van het zestienmetergebied de 2-0 binnen.

De 19-jarige Jonna van de Velde uit Noordwijkerhout bracht Ajax daarna weer helemaal terug in de wedstrijd door een afvallende bal fraai raak te schieten. Het was voor Bayern de eerste tegentreffer uit een velddoelpunt dit seizoen.

Wedstrijdverslag NOS.
K
lik hier voor een korte samenvatting met het doelpunt van Jonna en op dezelfde pagina een interview met o.a. Jonna voor het late NOS-Journaal.

Jonna van der Velde (19)
Op vrijdag 6 november ging de exclusieve minidocu ‘JONNA’ online gegaan, waarin Jonna van de Velde vertelt over haar carrière, ontwikkeling en dromen. Het jonge talent die haar prille carrière begon bij VVSB in Noordwijkerhout verlengde 3 april nog haar contract met twee seizoenen bij de Ajax Vrouwen in Amsterdam.

Jonna van de Velde (4 november 2001) betekent de verlenging een volgende stap in haar ontwikkeling. De middenvelder tekende in 2019 haar eerste profcontract bij Ajax, waarna ze in de zomer de overstap maakte van het Talententeam naar het eerste elftal.

Sindsdien kwam ze veertien keer in actie voor de Ajax Vrouwen. “Ik ben heel blij met de verlenging”, aldus Van de Velde in april. “Ik heb een goed gevoel over de wedstrijden die ik heb gespeeld en ik denk dat ik hier nog goed kan ontwikkelen in de komende jaren.”