Datum: 19-04-2021 - 11:41

08
dec
'20
Kijkcijferrecord bij laatste uitzending van 4e seizoen Chateau Meiland. (feestdagenspecial)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Familie Meiland viert kerst in Zweeds Lapland en Martien in Linda's Wintermaand.

SBS 6 viert dit jaar kerst met de familie Meiland in Zweeds Lapland. De eerste details en de trailer voor de feestdagenspecials van de populairste realityfamilie van Nederland zijn bekend. In 2019 vierden Martien, Erica en de rest nog groots de feestdagen op Chateau Marillaux, maar er kan veel gebeuren in één jaar. Inmiddels woont de familie in Hengelo en had Martien...

na de verhuizing en al zijn tv-werk geen puf meer voor een groots feest.

Zweeds Lapland
Daarom is besloten om eind oktober een winters avontuur te beleven. Martien wilde een witte kerst en na wat zoekwerk vond Maxime Zweeds Lapland, de enige noordelijke locatie in Europa waar nog geen corona inreisverbod voor gold. Alle reden voor de familie om de koffers te pakken.

Blokhut
De familie heeft niet stilgezeten tijdens hun verblijf in het sprookjeachtige gebied. Ze hebben een ijshotel bezocht, kennis gemaakt met de inheemse bevolking de Sami en de kleine Claire heeft zelfs een bezoekje aan de Kerstman gebracht. Een trektocht met husky's zal ongetwijfeld ook heel wat hysterische gilpret opleveren. Tussendoor kon het gezin ook heerlijk ontspannen in hun blokhut met sauna. Uiteraard heeft Martien het vakantiehuisje helemaal chateauwaardig versierd voor een onvergetelijk (vroeg) kerstfeestje.

Leader
Uit de eerste beelden van Kerst met de familie Meiland blijkt al hoe warm, knus en gezellig de afleveringen worden. De sneeuwpret begint op dinsdag 22 december, gaat de 23e vrolijk verder en komt met een dubbele aflevering op kerstavond tot een sfeervol hoogtepunt. De afleveringen beginnen om 20.30 uur.

* Martien Meiland in Linda's Wintermaand
Linda de Mol trapte zondag 6 december af met de zomerse variant van haar interviewprogramma Linda's Zomerweek, nu Linda's Wintermaand. Haar eerste gasten, Floortje Dessing en Mark Rutte, zorgden meteen voor een eerste plek op de kijkcijferlijst van zondag! Linda kon het haast niet geloven: de premier die, ondanks de corona-drukte, bij haar op de bank ging zitten. Toch deed hij het en het zorgde voor Linda's best bekeken talkshow-interview ooit.

Linda en Mark
De twee zetten samen met Floortje Dessing een ongekende topscore neer: er keken bijna 1,9 miljoen kijkers naar SBS6, zo onthult Stichting KijkOnderzoek. Daarmee stootte Linda zelfs de gedoodverfde nummer één - het Achtuurjournaal op NPO1 - van de kijkcijfertroon. Haar vorige best bekeken talkshow-uitzending was in 2015, toen Igone de Jongh en Louis van Gaal hun verhaal deden.

De rest van Linda's Wintermaand
De komende weken moet Linda het zonder 'premiersbonus' doen, maar haar gasten zijn alsnog wel Hilversumse hoogvliegers. Zo mag ze onder meer Nederlands bekendste volkszanger van dit moment, André Hazes, en kijkcijferkanon Martien Meiland ontvangen. Helaas zegde haar droomgast Marco Borsato af... Anyway: hieronder zie je het hele uitzendschema!

13 december: André Hazes en Natacha Harlequin

20 december: Matthijs van Nieuwkerk en Sigrid Kaag

27 december: Martien Meiland en Fidan Ekiz

Bron tekst Televizier en Veronica.

Foto screenshot trailer SBS6.