Datum: 04-03-2021 - 00:36

04
dec
'20
Sloop oude postkantoor hoek Kerkeland/Dorpsstraat en maakt plaats voor 'De Molentuin'. (update foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Oude postkantoor hoek Kerkeland/Dorpsstraat gesloopt en maakt plaats voor 'De Molentuin'. (update foto's)

Al in 2012 werd er bij de gemeente door de eigenaar voor zijn pand, het voormalige postkantoor aan de Dorpsstraat 54 t/m 60, een sloopvergunning aangevraagd. Er werden destijds ook plannen voor nieuwbouw gepresenteerd voor de realisering van 18 appartementen, kantoorruimte en een parkeergarage op de hoek Kerkeland/Dorpsstraat....

Na protesten van omwonenden en Vereniging Dorpsbehoud werden er destijds aanpassingen gedaan in het nieuwbouwplan in verband met overschrijding van het bouwvlak, vervolgens hebben door onbekende redenen de plannen rond de sloop en nieuwbouw op die plaats jarenlang stilgelegen.

In februari 2018 gaf de toenmalige wethouder Henri de Jong na vragen van de gemeenteraad aan, dat er toch weer schot in de zaak zat. De vergunning van het gewijzigde bestemmingsplan was al verleend op 4 oktober 2017 en gaf de wethouder in februari aan dat er nog in hetzelfde jaar (2018) het gebouw gesloopt zou gaan worden en er daarna nieuwbouw zou volgen. Maar ook dat gebeurde niet.....tot aan nu en dat is acht jaar later na de eerste sloop- en bouwaanvraag.

20 november 2020: Sloop van start gegaan.
Na de voorbereidende sloopwerkzaamheden van de afgelopen weken binnen in het gebouw, is men vrijdag 20 november dan eindelijk gestart met de sloop van het gebouw. Het oude postkantoor gaat plaats maken voor 18 appartementen, het complex krijgt de naam 'De Molentuin' toebedeeld. 

'De Molentuin' bestaat uit 18 vrije sector huurappartementen en hebben de beschikking over 2 slaapkamers en een woonkamer met aansluitend balkon op de zonkant. De appartementen variëren in grootte van ca. 65 tot ca. 82 m² excl. balkon. De (fietsen)berging en parkeerplaats bevinden zich op de begane grond.

Ongeveer 3 maanden voor de oplevering van de appartementen (circa voorjaar 2022) zal de start van de inschrijvingen voor de officiële verhuur aanvangen. Zie hieronder de Artist impression van de nieuwbouw en een huidige foto van het voormalig postkantoor.

Update dondermiddag 3 december 16.00 uur: het pand is gesloopt, het is nu nog alleen puin ruimen. Zie foto's.

Foto's van de sloop van begin tot eind > BON, foto nieuwbouw PR.