Datum: 19-01-2021 - 09:23

30
nov
'20
College beantwoordt vragen NZLokaal over: illegale huisvesting, huur en verhuur arbeidsmigranten in gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkse jongeren in gesprek met de gemeente: Hoe komen we komende feestdagen veilig en leuk door?

Hoe komen we komende feestdagen veilig en leuk door? Dit was het onderwerp van gesprek tussen jongeren en de gemeente Noordwijk. Als de corona maatregelen van nu aanblijven tot en met Oud en Nieuw, dan wordt het een jaarwisseling die er heel anders uitziet dan we gewend zijn. Ik zou ook wel weer zin hebben in een feestje. Ik mis het ook, zo trapte wethouder Dennis Salman de online meeting met de jongeren af...

Het zijn moeilijke tijden, het aantal besmettingen neemt maar heel langzaam af en we weten nog niet wat het kabinet gaat besluiten over de feestdagen. Ik ben daarom benieuwd hoe het met jullie gaat, hoe jullie levens er nu uitzien en wat er zoal speelt.

Verlangen naar normale leven
Na deze inleiding startte een levendig gesprek onder leiding van Suzan Schouten van YoungPWR met jongeren variërend in de leeftijd van 17 t/m 28 jaar. Suzan Schouten: De jongeren verlangen allemaal weer naar het normale leven. Veel van hen gaan nauwelijks naar school want ze krijgen online les.

En natuurlijk hopen zij met Oud & Nieuw weer een echt groot feest met elkaar te kunnen vieren. Ze zijn zelfs bereid om hiervoor een corona sneltest te laten afnemen en achteraf in quarantaine te gaan. Ideeën zijn er genoeg. Een vuurwerkshow op afstand, een buitenfeest, werken met timeslots of het laten rondrijden van DJ’s op platte karren.

Buitenfeest onder toezicht
Sten Smilde die naast student ook DJ is, gaf aan: Ik zou heel graag willen kijken wat er misschien nog wel mogelijk is met Oud & Nieuw. Misschien kan er iets buiten worden georganiseerd zodat we als jongeren toch iets leuks hebben. Al is het met afstand en onder toezicht.

Wachten op versoepeling
Dennis Salman: Ik vond het een heel goed gesprek. Het viel mij op dat de jongeren een grote bereidheid hebben om zich aan de maatregelen te houden, maar dat de behoefte aan sociaal contact wel steeds groter wordt. Dat snap ik ook. De realiteit is dat er op dit moment geen evenementen zijn toegestaan. We weten bovendien nog niet welke maatregelen er rond de feestdagen gaan gelden. Dat maakt het voor iedereen erg lastig.

Ik wil daarom komende maanden graag in gesprek blijven met jongeren in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Over maatregelen, mogelijkheden en alternatieven. Zodra versoepelingen mogelijk zijn en er is een organisator met een veilig en goed coronaplan, dan beloof ik dat wij er als gemeente heel serieus naar gaan kijken.