Datum: 27-01-2021 - 17:57

27
nov
'20
Stichting 'Nieuwe start verenigingen de Schelft' na ondertekening bij notaris officieel van start in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Stichting 'Nieuwe start verenigingen De Schelft' na ondertekening bij notaris officieel van start.

De media heeft de afgelopen twee weken bol gestaan over hetgeen Noordwijkerhout op zaterdag 14 november is overkomen en waarbij woorden tekortschieten. De Schelft in lichterlaaie! Bij deze bizarre brand is heel veel materiaal van verenigingen verloren gegaan. Denk hierbij maar aan de kleding van de ODI, de kleding van de dansmariekes van de Kaninefaaten, materialen van de badminton, handbalvereniging...

muziek - en dansgezelschappen. In totaal gaat het hierbij vermoedelijk om zo’n 30 verenigingen. Een aantal zeer betrokken inwoners uit Noordwijkerhout heeft het initiatief genomen om Stichting 'Nieuwe start verenigingen de Schelft' in het leven te roepen om middels Crowdfunding geld te genereren. Met dit geld willen zij de verenigingen dat steuntje in de rug geven om een nieuwe frisse start te kunnen maken.

Oprichting stichting
Op vrijdagmorgen 27 november 2020 heeft de oprichting van de 'Stichting nieuwe start verenigingen De Schelft' met een ondertekening bij de notaris Van Dijk op de Herenweg plaatsgevonden. Met als doel het helpen van verenigingen/stichtingen die gebruik maakten van de Schelft en door de brand getroffen zijn en schade hebben geleden.

Bestuur
Aart de Jong (secretaris), André van der Vossen, Angela Heemskerk, Arjan Laros, Jacques van Diemen (penningsmeester), Doris van Kampen en Sanneke Nulkes (voorzitter).

Wat gaan we doen
We starten volgende week een crowdfundingactie, zodat we met alle inwoners van Noordwijkerhout zorgen voor een nieuwe start voor de verenigingen. De Schelft was van ons allemaal, dus laten we samen zorgen dat het hart van Noordwijkerhout weer gaat kloppen.

De stichting is in korte tijd opgericht, er wordt nu nagedacht hoe we de getroffen verenigingen, naast het inzamelen van geld, kunnen helpen. Zo zijn er al verzoeken tot helpen bij het herstel van een (foto)archief en het verzamelen van materialen. We hebben veel hartverwarmende reacties gekregen, mensen en bedrijven willen heel graag helpen. Wij inventariseren nu alles.

Oproep:
Volg ons op Facebook (Nieuwe start verenigingen De Schelft), verenigingen kunnen contact met ons opnemen als we iets voor ze kunnen betekenen en inwoners en bedrijven vragen we de crowdfundingactie te supporten door te doneren vanaf volgende week.

Foto's BON.