Datum: 28-11-2020 - 17:26
 
19
nov
'20
Na de verwoestende brand bij De Schelft in Noordwijkerhout. Hoe nu verder?
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Na de verwoestende brand bij De Schelft. Hoe nu verder? > Werkgroep Afwikkeling De Schelft gestart.

Zaterdag 14 november werd heel Noordwijkerhout opgeschrikt door de grote uitslaande brand in het sport- en evenementencomplex De Schelft, waarbij in de middag na het sein brandmeester duidelijk werd dat de sporthal totaal door de brand is verwoest. Maar ook de fitnessruimte van Optisport, de kleedkamers, kantoren, de toneelzaal en het zwembad liepen door de brand flinke rook- en waterschade op. Maar liefst rond de 30 organisaties, verenigingen en scholen maken veel...

of met regelmaat gebruik van De Schelft en zijn allemaal zwaar getroffen door de brand. Na de eerste grote schrik en ontzetting moeten we als Noordwijkerhout weer met zijn allen vooruitkijken en gaat BON u de komende tijd op de hoogte houden van: 'Na de verwoestende brand bij De Schelft. Hoe nu verder?'

Alle nieuwsberichten over De Schelft gaan we hier verzamelen en ook op de website van de gemeente Noordwijk kunt u informatie verkrijgen op een speciale Schelft-pagina, klik hier. 

19-11-2020 > Gemeente Noordwijk: Werkgroep Afwikkeling De Schelft

Na de brand is de werkgroep Afwikkeling De Schelft gestart. Betrokken mensen zetten zich in om met elkaar urgente zaken te regelen.

Overvolle agenda
Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. Denk aan zaken als het opstellen van een sloopplan. De afwikkeling van de schade en de verzekering. Maar ook het vinden van alternatieve plekken voor sport, toneel en carnaval. De inspectie van de technische installatie van het zwembad en natuurlijk de impact van de brand op het onderzoek naar de toekomstvisie van De Schelft.
Veel hulp

Wethouder Sjaak van den Berg coördineert deze werkgroep. De reacties op de brand vindt hij hartverwarmend. "Er is veel hulp. Bijvoorbeeld bij het vinden van alternatieve locatie waar verenigingen door kunnen gaan. Ook komt er een crowdfundingsactie om geld op te halen voor de getroffen verenigingen. We zijn er voor elkaar in onze gemeente".

Goed elkaar te spreken en te informeren
Tijdens de eerste bijeenkomst bleek al hoe nuttig het was dat partijen elkaar konden spreken. Een voorbeeld. De vertegenwoordiger van de verenigingen meldde dat er wellicht nog spullen lagen op de brandplek die nog bruikbaar waren. Een inspectie werd meteen toegezegd. Het was voor iedereen goed te horen dat de gebruikers van de sporthal heel veel hulp hebben aangeboden gekregen.

Het lijkt erop dat ze op alternatieve locaties kunnen doorgaan. Hulp kwam vanuit de gemeente en ook daarbuiten. Met het sport- en cultuurloket werden tijdens de vergadering goede afspraken gemaakt over de communicatie. Het loket informeert over de tijdelijke en middellange huisvesting en andere lopende zaken en maakt daarbij gebruik van onder meer de gemeentelijke berichtgeving.

Waar we kunnen helpen we
Met een brief heeft het college de verenigingen en de sporters die actief zijn in de Schelft op de hoogte gesteld van de werkgroep. "We staan naast u om deze periode met elkaar door te komen. Waar we kunnen helpen we. Waar er een taak voor ons ligt pakken we die op."

Nu je hier toch bent…. Misschien heb je een kwartiertje van je tijd over voor De Schelft? Dat is de tijd die het kost om de enquête in te vullen die is uitgezet om informatie op te halen voor de toekomstvisie van De Schelft. Gemeente Noordwijk en alle gedupeerden stellen ook jouw bijdrage op prijs.

Lees het bericht: ‘Enquête toekomstvisie De Schelft’.

Eerdere berichten over de brand bij De Schelft en gevolgen kunt u hieronder lezen. 

19-11-2020 > Gemeente Noordwijk: Enquête toekomstvisie De Schelft

18-11-2020 > Stichting 'Nieuwe start verenigingen de Schelft' in oprichting in Noordwijkerhout.

17-11-2020 > Wethouder Sjaak van den Berg in het persgesprek over De Schelft:

17-11-2020: Een brief van burgemeester Wendy Verkleij naar aanleiding van de brand in De Schelft.

16-11-2020: Optisport geeft reactie op de grote uitslaande brand van De Schelft. (update zwemlessen)

15-11-2020: 'The Day After' de grote uitslaande brand van De Schelft'. (foto's en filmpje nablussen, reacties Odi en De Praktijk)

14-11-2020: 'Grote uitslaande brand verwoest De Schelft' een ramp voor Noordwijkerhout.

14-11-2020: Grote uitslaande brand verwoest sporthal De Schelft. (update 4: foto's en filmpje(s) > start brand t/m brandmeester)