Datum: 31-03-2023 - 17:06
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

19
nov
'20
Aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland neemt, na 2 maanden daling, weer toe. (cijfers per gemeente)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland neemt, na 2 maanden daling, weer toe. (cijfers per gemeente)

Na twee maanden van daling nam het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland in oktober weer licht toe. Landelijk bleef dit aantal praktisch onveranderd. Van alle WW-uitkeringen in de regio gaat bijna een kwart naar werkzoekenden met een bedrijfseconomisch of administratief beroep. Gecombineerd met een vacaturedaling van ruim een derde zorgt dit er voor dat het moeilijker is om werk te vinden in administratieve functies, vooral op lager beroepsniveau...

De publicatie Overstapberoepen van UWV biedt inzichten en inspiratie om de kans op werk te vergroten. ‘Het aantal werkzoekenden met een bedrijfseconomisch of administratief beroep is sinds de start van de coronacrisis flink opgelopen en het is voor deze werkzoekenden vaak lastig om werk te vinden. Door voortschrijdende digitalisering stonden bedrijfseconomische en administratieve functies de afgelopen jaren al flink onder druk.

Veel administratieve banen werden permanent geschrapt. De coronacrisis maakt nu dat deze posities nog eens extra onder een vergrootglas komen te liggen. De conjunctuuromslag dwingt werkgevers opnieuw na te denken over de vraag of ondersteunend werk echt door een aparte administratieve kracht moet worden gedaan, of dat taken en werkzaamheden op een andere manier ingevuld kunnen worden’, zegt Frank Verduijn, arbeidsmarktadviseur UWV.

Eind oktober 2020 verstrekte UWV in Holland Rijnland in totaal 7.679 WW-uitkeringen. Dat waren er 95 meer dan een maand eerder, een toename van 1,3%. De stijging werd met name veroorzaakt door de sectoren horeca & catering (+14,9%), vervoer & logistiek (+8,3%) en voeding- en genotmiddelenindustrie (+8,2%). Dit lijkt te signaleren dat naast gebruikelijke seizoenseffecten ook de op 13 oktober afgekondigde horecasluiting gevolgen heeft gehad voor de regionale WW-ontwikkeling.

Landelijk bleef het aantal WW-uitkeringen min of meer gelijk. Ten opzichte van september 2019 groeide het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland met 22,9%. Dit stijgingspercentage ligt boven het Nederlands gemiddelde van 19,2%. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, nam iets toe tot 2,6%. Het regionale WW-percentage blijft daarmee echter nog steeds ruim onder het landelijk en provinciaal gemiddelde van 3%.

Voor mensen die een baan zoeken kunt u kijken op onze vacaturepagina, klik hier.

Bron cijfers UWV.