Datum: 04-02-2023 - 15:44
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

18
nov
'20
Bomen rondom de Witte Kerk weer in een sfeervolle verlichting gezet in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Bomen rondom de Witte Kerk weer in een sfeervolle verlichting gezet. (foto's)

Op 24 januari 2018 werden, na een jarenlange discussie over een nieuwe invulling van het gebied rond de Witte Kerk, alle 21 veelal zieke bomen gekapt rondom de kerk. Hier kwamen dertien 35 jaar oude krimlindes voor terug. De Krimlindes (Tilia x euchlora) worden op termijn 15-20 meter hoog en hebben dan een brede, ovale kroon die 10 tot 20 meter breed is. Met verdwijnen van de bomen (en kort daarna het ook veel besproken muurtje),...

kwam er ook gelijk een einde aan de verlichting in de bomen, waarmee de Witte Kerk en zijn hof in de avonden in een sfeervolle verlichting werden gezet.

Maar gelukkig de nieuwe bomen staan nu stevig in de grond en kon er met geld, uit het budget van de nieuwe centrumvisie, nieuwe verlichting voor de bomen worden aangeschaft.

Woensdag 18 november is de nieuwe verlichting door een bedrijf in de bomen aangebracht en nu op woensdagavond staat de Witte Kerk, weer rondom in de boomverlichting, nog meer te pronken als dat ie al deed.

De komende jaren zullen de bomen uitgroeien tot volwassen exemplaren, waarbij hetzelfde bedrijf voor het onderhoud en uitbreiding van de verlichting zal gaan zorgdragen.

Foto's BON.