Datum: 28-11-2020 - 18:06
 
17
nov
'20
Na de verwoestende brand bij De Schelft in Noordwijkerhout. Hoe nu verder?
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Na de verwoestende brand bij De Schelft. Hoe nu verder?

Zaterdag 14 november werd heel Noordwijkerhout opgeschrikt door de grote uitslaande brand in het sport- en evenementencomplex De Schelft, waarbij in de middag na het sein brandmeester duidelijk werd dat de sporthal totaal door de brand is verwoest. Maar ook de fitnessruimte van Optisport, de kleedkamers, kantoren, de toneelzaal en het zwembad liepen door de brand flinke rook- en waterschade op. Maar liefst rond de 30 organisaties, verenigingen en scholen maken veel...

of met regelmaat gebruik van De Schelft en zijn allemaal zwaar getroffen door de brand. Na de eerste grote schrik en ontzetting moeten we als Noordwijkerhout weer met zijn allen vooruitkijken en gaat BON u de komende tijd op de hoogte houden van: 'Na de verwoestende brand bij De Schelft. Hoe nu verder?'

Alle nieuwsberichten over De Schelft gaan we hier verzamelen en ook op de website van de gemeente Noordwijk kunt u informatie verkrijgen op een speciale Schelft-pagina, klik hier.

17-11-2020 > Wethouder Sjaak van den Berg in het persgesprek over De Schelft:
In het maandelijkse persgesprek van dinsdagmiddag 17 november gaf wethouder Sjaak van den Berg aan, dat na de verschrikkelijke brand het college snel wil gaan handelen. Er bestond al een projectgroep over de toekomst van de Schelft waarbij er al meerdere gesprekken zijn gevoerd met alle belanghebbenden van De Schelft.

Wethouder Sjaak van den Berg is projectleider namens de gemeente en heeft dinsdagochtend al om tafel gezeten met de projectgroep, om alle informatie over de gevolgen van de brand in kaart te brengen en actie te ondernemen naar o.a. de gebruikers toe.

Duidelijk is wel dat een eerder mogelijk plan van renovatie (gepland over 3 jaar) van De Schelft door de brand nu van tafel is. Er blijven nu nog twee opties over, het wordt nu herbouw van De Schelft op dezelfde plek of elders in ons dorp.

Verder gaf de wethouder aan dat de gemeente, beheerder Optisport en gebruikers allemaal verzekerd zijn en die informatie wordt nu gebundeld en er zijn al experts ter plaatse geweest om de boel te inventariseren. Duidelijk is dat de sporthal in zijn totaal verwoest is en de fitnessruimte, toneelzaal en zwembad flinke rook- en waterschade hebben opgelopen.

De kelder van het zwembad staat vol met bluswater en wordt vandaag leeggepompt, de vraag is welke schade heeft de technische installatie van het zwembad opgelopen door het water. De brand is, voor zover men nu kan nagaan, begonnen bovenin aan de lange kant bij de ingang van De Schelft (zie foto). Hierdoor sloegen de eerste vlammen gelijk door na de zolder van het gebouw en was er voor de brandweer geen kans meer om het gebouw nog te redden van de vlammen.

Eerdere berichten over de brand bij De Schelft kunt u hieronder lezen. 

17-11-2020: Een brief van burgemeester Wendy Verkleij naar aanleiding van de brand in De Schelft.

16-11-2020: Optisport geeft reactie op de grote uitslaande brand van De Schelft. (update zwemlessen)

15-11-2020: 'The Day After' de grote uitslaande brand van De Schelft'. (foto's en filmpje nablussen, reacties Odi en De Praktijk)

14-11-2020: 'Grote uitslaande brand verwoest De Schelft' een ramp voor Noordwijkerhout.

14-11-2020: Grote uitslaande brand verwoest sporthal De Schelft. (update 4: foto's en filmpje(s) > start brand t/m brandmeester)