Datum: 27-01-2021 - 16:59

17
nov
'20
Een brief van burgemeester Wendy Verkleij naar aanleiding van de brand in De Schelft. in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Een brief van burgemeester Wendy Verkleij naar aanleiding van de brand in De Schelft.

Afgelopen zaterdag 14 november werd heel Noordwijkerhout opgeschrikt door de grote uitslaande brand in het sport- en evenementencomplex De Schelft, waarbij in de middag na het sein brandmeester duidelijk werd dat de sporthal totaal door de brand is verwoest. Het is nu maandag en er komen steeds meer reacties los op het voor de Noordwijkerhoutse gemeenschap zeer trieste gebeuren...

Carnavalsvereniging De Kaninefaaten gaf zondag een reactie op BON, maar ook zijn er reacties van Toneelvereniging ODI en De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur die beide ook een plekje hadden in De Schelft, klik hier. 

Maandag 17 november heeft de beheerder Optisport van de Schelft, na eerder al op zaterdag een korte reactie te hebben gegeven, er een bericht doen uitgaan (klik hier) naar alle leden van Optisport De Schelft.

Burgemeestersbrief

De grote brand in de sporthal was intens en desastreus. Burgemeester Verkleij stuurde een hartverwarmende brief aan de mensen die vlakbij De Schelft wonen. “Ik hield rekening met alle scenario’s en had hierover intensief contact met de hulpdiensten”.

Oog voor de impact op de samenleving.
De burgemeester stond steeds in nauw overleg met de hulpdiensten over het verloop van de brand en welke maatregelen er wellicht nodig waren. Dat is haar rol. Als burgermoeder heeft ze daarnaast oog voor de impact op de buurt. Daarom klom ze na het sein ‘Brand Meester’ in de pen en stuurde ze een burgemeestersbrief aan de inwoners die vlakbij De Schelft woonden.

Dat waren de huizen die direct in het effectgebied lagen. Kijk je naar de resten van de sporthal en bekijk je de verschrikkelijke beelden dan kun je je voorstellen dat er rekening werd gehouden met alle scenario’s. Hieronder volgt de kopij.

Burgemeestersbrief

Beste bewoner,

Zaterdagochtend 14 november 2020 zullen we ons nog lang herinneren. Niet vanwege de intocht van Sinterklaas, maar door de grote brand in De Schelft, op enkele meters van uw woning. Een grote brand, met veel rookontwikkeling. U heeft er vast veel last van gehad.

Het waren beangstigende momenten. Ik heb veel aan u gedacht. Zeker toen het dak van de sporthal instortte. Met u maakte ik me zorgen of dat allemaal niet nog ergere gevolgen zou hebben. Zou het vuur ook het zwembad in de as leggen? Wat gebeurde er met de spullen van de verenigingen? Ik hield rekening met alle scenario’s en had hierover intensief contact met de hulpdiensten. Gelukkig waren er geen slachtoffers.

U kijkt uit op een geblakerde bouwval. Het stinkt naar rook en er is veel schade. Veel is verloren gegaan. Maar laten we met elkaar blij zijn dat de brand niet nog indringendere gevolgen heeft gehad voor u en uw gezin. Voor mensen die u kent.

Het is triest dat De Schelft zo aan zijn einde is gekomen. De plek neemt een bijzondere plaats in in onze gemeenschap. Hier hebben generaties gesport, carnaval gevierd en toneel gespeeld. Hier leefde het mooie dorp, werden vriendschappen gesmeed en beleefden we met elkaar vele prachtige momenten. Alle Noordwijkerhouters die ik spreek hebben dan ook fijne herinneringen aan deze locatie.

We hebben plannen met De Schelft. Die gaan door. Zoals u wellicht weet loopt er een onderzoek voor herontwikkeling dan wel nieuwbouw. De afgebrande sporthal nemen we als nieuw gegeven in dit onderzoek mee. Ons doel is nog steeds om met alle gebruikers plannen te maken opdat ook de komende generaties een eigen plek hebben voor sport en verenigingsleven. Ik zal aan het projectteam vragen om spoedig met een aangepast plan te komen waarin duidelijk wordt wat de mogelijkheden zijn.

Met u hoop ik dat snel bekendgemaakt kan worden wanneer de deuren van het zwembad weer open kunnen. Dat zou fijn zijn.

Met vriendelijke groet,

Wendy Verkleij, burgemeester Gemeente Noordwijk. (klik hier voor een kort interview van zaterdag op BON)