Datum: 27-01-2021 - 01:11

15
nov
'20
'The Day After' de grote uitslaande brand van De Schelft'. (foto's en filmpje nablussen, reacties van Odi en De Praktijk)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'The Day After' de grote uitslaande brand van De Schelft'. (foto's en filmpje nablussen, reacties Odi en De Praktijk)

Zaterdagmorgen werd heel Noordwijkerhout opgeschrikt door de grote uitslaande brand in het sport- en evenementencomplex De Schelft, waarbij in de middag na het sein brandmeester duidelijk werd dat de sporthal totaal door de brand is verwoest. De gevolgen van de brand voor de fitnessruimte, toneelzaal en het zwembad zijn nog onduidelijk. Het is nu zondag 'The Day After' en komen er steeds meer reacties los op het voor de Noordwijkerhoutse gemeenschap trieste gebeuren....

Carnavalsvereniging De Kaninefaaten gaf gisteren al een reactie op BON. Hieronder kunt u de reactie van Toneelvereniging ODI als één van de vele gebruikers van de Schelft lezen, ook zij zijn enorm getroffen waarbij men veel spullen door de brand heeft verloren in de opslag van de sporthal. 

De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur laat in een reactie hier op BON weten dat men, ondanks zij ook flink getroffen zijn door de brand, de behandelingen op een andere locatie kunnen voortzetten.

De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur kan door!
Na een trieste dag waarop onze behandelkamers in De Schelft zijn verwoest door de brand kunnen wij u mededelen dat we een extra behandelruimte hebben op onze locatie The Right Move. Daarnaast is het mogelijk om voorlopig uit te wijken naar een van de andere vier locaties. Uw behandeling kan hierdoor gewoon doorgaan!

Iedereen wordt hierover persoonlijk op de hoogte gebracht en wij houden de komende periode nauw overleg met Optisport over de komende periode en mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,
Dennis Oostdam
MSc Manuele Therapie en Fysiotherapie
De Praktijk Fysiotherapie & Acupunctuur
Locaties De Schelft & The Right Move in Noordwijkerhout.

Toneelvereniging ODI: Een heftige dag...
Gisteren, zaterdagochtend, stond opeens mijn telefoon roodgloeiend en hoorde ik non-stop sirenes gaan. Wat bleek, Sporthal Optisport De Schelft stond in brand en dikke rookwolken trokken over Noordwijkerhout. Al snel ontving ik foto's, nieuwsberichten en filmpjes.. Het zag er niet goed uit voor 'ons ODI Honk' en alle andere verenigingen die gebruik maken van de Schelft. 

Ons Honk was 'ons thuis', we repeteerden daar voor onze toneel voorstellingen. Ook hadden we daar ons archief grotendeels liggen, alsmede kleding, rekwisieten en heel heel heeeel veel herinneringen van meer dan 70 jaar Toneelvereniging ODI.

Een van de rekwisieten die verloren is gegaan, is onze voorzitters hamer die wij als cadeau hebben gehad van de CV De Kaninefaaten, een zeer gewaardeerde carnavalsvereniging die ook zwaar getroffen is. Ook zij zijn hun repetitieruimte en heel veel van hun archief en spullen kwijt.

Het is vreselijk wat de brand heeft gedaan, de Schelft hoort bij Noordwijkerhout en iedereen heeft daar denk ik wel mooie herinneringen liggen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat er gelukkig geen slachtoffers zijn gevallen! Laten we daar heel duidelijk over zijn. 

Dank aan alle verenigingen die contact met ons hebben opgenomen, zoals toneelvereniging Htios, NSL en de Kaninefaaten. Jullie medeleven raakt ons in onze ziel. Ook de warmte die we ontvangen van de Noordwijkerhoutse en Noordwijkse gemeenschap en jullie lieve en bemoedigende woorden zijn geweldig! Wij wonen in een dorp om trots op te zijn!!

En tevens een extra woord van dank aan onze burgemeester, Wendy Verkleij. Haar telefoontje kwam onverwachts (burgemeesters hebben het altijd druk, zeker op zo'n dag), haar warme woorden van begrip en medeleven heeft ODI goed gedaan.

Iedereen die werkzaam is bij Sporthal Optisport De Schelft, daar bezoeker is of daar zijn/haar hobby mag uitoefenen, of op een andere manier betrokken is; sterkte in deze tijd! ODI zal net als jullie als feniksen uit deze smeulende resten herrijzen!!!

Met lieve groet,
Adry Beugelsdijk
Voorzitter ODI

Foto's en filmpje Wendy Weijers > 'The Day After' van het nablussen door de Noordwijkerhoutse brandweer.